Recept: bananen-dadelijs met cocos

Recept bananen-dadenijs met cocos

Zin in een lekker toetjes in de middag of avond? Wij hebben een recept uit de oude WENDY magazines gehaald: bananen-dadelijs met cocos. Een recept van veganiste Sanne van Rooij, blogger en eigenaar van het Instagram-account beautyblends.

Ingrediënten

  • 2 bevroren bananen
  • 4 zachte dadels of 3 eetlepels dadelpasta
  • 1 lepel kaneel
  • handje bevroren bessen
  • optie: vers fruit of cocosvlokken

Aan de slag

  1. Pel de 2 bananen en snijd ze vervolgens in plakjes.
  2. Doe de plakjes in een plastic zakje en leg ze voor gebruik minstens 4 uur in de vriezer.
  3. Wanneer ze goed koud zijn, doe je ze in de keukenmachine.
  4. Laat de keukenmachine zo’n 4 minuten draaien tot er een zachte crème ontstaat.
  5. Voeg vervolgens de dadels of dadelpasta en kaneel toe. Voeg ook de bessen toe en laat de keukenmachine nog 2 minuten draaien.
  6. Schep je ijs in leuke bakjes en versier met wat vers fruit of cocosvlokken.

Wat een feest, eet smakelijk!

Beeld: Timo Sorber