fbpx

Recept: bruschetta met gegrilde groenten

Deze bruschetta met gegrilde groente is echt verrukkelijk. Het is een lekker voorafje voor bij de barbecue of als lunch. Kleurrijk, gezond en ook nog eens makkelijk om te maken. Daar houden wij van!

Dit heb je nodig

  • Rode paprika – 1
  • Gele paprika – 1
  • Aubergine – 1
  • Courgette -1
  • Olijfolie – 5 eetlepels
  • Ciabatta – 1
  • Pesto – 2 eetlepels
  • Rucola – 20 gram
  • Mozzarella – 1 bol á 125 gram
  • Parmezaanse kaas – 20 gram
  • Zout en peper – naar smaak

bruschetta

Zo maak je het

  1. Steek de barbecue aan. Heb je een barbecue met een koepel erop? Breng hem dan naar een temperatuur van 220 graden.
  2. Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten.
  3. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 5 millimeter dik en doe ze in een kom.
  4. Bestrooi de groente met zout en peper. Voeg de olijfolie toe en schep door elkaar.
  5. Leg de paprika met de buitenkant op het rooster van de barbecue en laat de schil ongeveer 8 minuten grillen.
  6. Haal de stukken paprika van de barbecue en stop ze in een luchtdichte trommel of plastic zak. Laat ze hierin afkoelen.
  7. Gril de aubergine en courgette om en om gaar (ongeveer 2 minuten per kant).
  8. Snijd twee stukken brood af en leg deze met de binnenkant op de grill voor 1 minuut.
  9. Veeg/trek de geblakerde schil van de paprika. Snijd de mozzarella in plakken.
  10. Smeer de stukken brood in met pesto en beleg vervolgens met een beetje rucola.
  11. Beleg het brood met de gegrilde groente en de mozzarella (niet te netjes).
  12. Serveer met wat dungesneden plakjes Parmezaanse kaas.

bruschetta



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF