Recept: knapperige taco’s met rauwe coquilles

Deze knapperige taco’s (niet de dubbelgeklapte variant, maar de harde tortilla’s) beleg je met rauwe coquilles aangemaakt met limoensap. De extra kick komt van de cashewnotensalsa met rode peper.

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 el neutrale olie, bijv arachideolie
  • 75 g cashewnoten
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 grote of 6 kleinere coquilles, ijskoud
  • 2 tacoschelpen
  • 1 limoen
  • 2 takjes koriander als garnering
  • extra: vijzel

Zo maak je het

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Wrijf in een vijzel de rode peper met arachideolie fijn. Doe dan de cashewnoten erbij en wrijf die ook een beetje fijn, maar zorg dat er wel wat grotere stukjes noot in het mengsel blijven zitten. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Dit is je salsa.

Snijd de coquilles in heel dunne plakjes en beleg de taco’s ermee. Besprenkel de coquilles met een beetje limoensap. Lepel daaroverheen de cashewnotensalsa. Snijd de koriander fijn en garneer hiermee de taco’s.

Tip:

Je kunt de coquilles ook wat langer van tevoren klaarmaken. Eigenlijk is dit een variant op ceviche: rauwe vis die je marineert in citroen- of limoensap. Het zuur ‘gaart’ de vis. Pas op met de hoeveelheid rode peper. Wij beginnen met 1/3 rode peper; je kunt altijd nog meer toevoegen.

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
22 november 2015

Recept: Salade van linzen met gestoomde bietjes


Advies Body & Mind Gezond
25 september 2016

Beter slapen? Deze 7 rituelen helpen je


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
9 mei 2016

De juiste muziek voor het juiste hardlooptempo!


Gezond
14 november 2017

Extra aandacht voor vrouwen met diabetes


Stress
18 december 2016

3 tips voor een fijne kerst zonder stress


Body & Mind Brein Gezond
16 oktober 2016

7 snelle tips om direct gelukkiger te worden

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!