Recept: rijstschotel met spinazie, mangochutney en pinda's

Recept rijstschotel met spinazieCotton & Cream is een lifestyle platform waar fashion en food samenkomen. Marlieke schrijft over hotspots, reisverhalen, outfit inspiratie en over gezonde en trendy recepten. Deze week mochten wij een recept van Cotton and Cream plaatsen: een rijstschotel met spinazie, mangochutney en pinda’s.

Voor: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 120-150 gram basmatirijst
  • 300-400 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 20 ml sojasaus
  • 3 eetlepels mangochutney
  • 2 eieren
  • Handje pinda’s (of als alternatief walnootjes)
  • Olijfolie om te bakken

Aan de slag!

  • Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel. Kook de basmatirijst hierin afgedekt in c.a. 10 – 12 minuten gaar. Giet de rijst daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd ook fijn. Zet dit even apart. Maak daarna een saus van de sojasaus, een scheutje olie en een flinke eetlepel van de mangochutney.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg daarna de spinazie toe, draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
  • Voeg daarna de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. Bak in de tussentijd in een aparte pan 1 spiegelei per persoon.
  • Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met een schep mangochutney, het spiegelei bovenop en garneer tenslotte met de pinda’s.

Eet smakelijk!

Tekst: Cottonandcream
Beeld: Cottonandcream

Deel artikel