Recept: Salade van linzen met gestoomde bietjes

Een makkelijke, lekkere en gezonde maaltijdsalade is altijd goed. En ben je toevallig ook gek op bietjes? Dan is deze salade wat voor jou! Wist je trouwens dat bietjes onder andere goed zijn voor je spijsvertering, je hart en vaten en het verbeteren van je sportprestaties? Twijfel niet, en maak deze heerlijke salade van linzen met gestoomde bieten:

Ingrediënten

  • 300 g zwarte Belugalinzen, evt. een nacht geweekt.
  • 2 grote rode bieten, schoongemaakt.
  • 60 g kappertjes.
  • 60 ml gehakte basilicum.
  • 240 ml geitenmelk (of yoghurt).
  • 250 g kiemen (bijv. taugé).

Voor de dressing

  • Sap van een grote, biologische citroen (gebruik ook de rasp van de schil).
  • 60 ml olijfolie.
  • 1 teen knoflook.
  • Zeezout en gemalen zwarte peper.
  • 1 tl korianderpoeder.
  • Snufje kruidnagel.

Zo maak je het

Meng de ingrediënten voor de dressing en bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast. Spoel de linzen af in een vergiet onder koud stromend water. Goed laten uitlekken en droogdeppen. Kook de gewassen rode bieten 40 minuten au bain-marie, tot ze zacht worden. Pel de bieten en snijd ze in blokjes. Bewaar apart en voeg ze als laatste toe aan de salade. Terwijl de bietjes koken, kook je ook de linzen 12-15 minuten met een kleine hoeveelheid zout. Roer af en toe voorzichtig door de linzen. Proef of ze ook goed gaar zijn, en giet daarna af. Meng de gekookte linzen, de in blokjes gesneden biet, de kappertjes en de basilicum in een schaal. Schep de dressing er voorzichtig door. Garneer met kiemen en een beetje yoghurt, zout en peper.

Lees ook: 5x makkelijke en lekkere inspiratie met rode biet

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!