Recept: Salade van linzen met gestoomde bietjes

Een makkelijke, lekkere en gezonde maaltijdsalade is altijd goed. En ben je toevallig ook gek op bietjes? Dan is deze salade wat voor jou! Wist je trouwens dat bietjes onder andere goed zijn voor je spijsvertering, je hart en vaten en het verbeteren van je sportprestaties? Twijfel niet, en maak deze heerlijke salade van linzen met gestoomde bieten:

Ingrediënten

  • 300 g zwarte Belugalinzen, evt. een nacht geweekt.
  • 2 grote rode bieten, schoongemaakt.
  • 60 g kappertjes.
  • 60 ml gehakte basilicum.
  • 240 ml geitenmelk (of yoghurt).
  • 250 g kiemen (bijv. taugé).

Voor de dressing

  • Sap van een grote, biologische citroen (gebruik ook de rasp van de schil).
  • 60 ml olijfolie.
  • 1 teen knoflook.
  • Zeezout en gemalen zwarte peper.
  • 1 tl korianderpoeder.
  • Snufje kruidnagel.

Zo maak je het

Meng de ingrediënten voor de dressing en bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast. Spoel de linzen af in een vergiet onder koud stromend water. Goed laten uitlekken en droogdeppen. Kook de gewassen rode bieten 40 minuten au bain-marie, tot ze zacht worden. Pel de bieten en snijd ze in blokjes. Bewaar apart en voeg ze als laatste toe aan de salade. Terwijl de bietjes koken, kook je ook de linzen 12-15 minuten met een kleine hoeveelheid zout. Roer af en toe voorzichtig door de linzen. Proef of ze ook goed gaar zijn, en giet daarna af. Meng de gekookte linzen, de in blokjes gesneden biet, de kappertjes en de basilicum in een schaal. Schep de dressing er voorzichtig door. Garneer met kiemen en een beetje yoghurt, zout en peper.

Lees ook: 5x makkelijke en lekkere inspiratie met rode biet

Deel artikel

Lees ook


Gezond Koken Voeding
25 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: boerenkoolsoep met bacon & amandel


Brein Geven & ontvangen Liefde Relatie Vriendschap Winactie
7 oktober 2017

Ernst-Jan Pfauth schrijft het ‘Dankboek’ + WIN


Bewegen Gezond Magazine
8 juni 2017

Bikram yoga: ‘Na de eerste les dacht ik: jullie zijn gek. Die hitte!’


Stress
30 januari 2017

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?


Doen Gezond Koken Voeding
10 mei 2016

Koken met aanbiedingen: pikante goulash met verse pasta en frisse salade


Brein Geluk Gezond Persoonlijk
5 mei 2016

Vrij: hoe voelt dat voor jou?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!