Recept: Turkse eieren in (kokos)yoghurt

Ontbijt als een keizer met dit ontbijtrecept van onze culiqueen Miljuschka Witzenhausen. Dit keer deelt zij haar recept van Turkse eieren in (kokos)yoghurt met jullie!

Voor 2 personen

Ingrediënten

• 250 ml (kokos)yoghurt

• 2 el dille, fijngehakt

• 1 klein teentje knofl ook, fijngemalen

• zout en peper

• 50 ml wittewijnazijn

• 4 heel verse eieren

• 3 el olijfolie, van goede kwaliteit

• 1 tl pittig gerookte paprikapoeder of pul biber (chilivlokken)

Extra

• 2 (volkoren) platbroden of pita’s, gebakken

• een handje geroosterde walnoten of amandelen

Bereiding

Meng de (kokos)yoghurt met dille en knofl ook, en breng op smaak met zout en peper. Vul een ruime pan voor tweederde met koud water en voeg de wittewijnazijn toe. Breng het water aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Breek een ei in een kopje en laat het voorzichtig in het kokende water glijden. Doe dit vervolgens ook met de andere eieren. Houd het vuur laag, zodat het water kleine belletjes heeft, maar niet kookt. Gaar de eieren 2 tot 3 minuten lang, zodat het eigeel zacht blijft en het eiwit stolt.

Schep als het eiwit gestold is de eieren voorzichtig uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout en peper. Meng de olijfolie met het gerookte paprikapoeder en roer goed door. Verdeel de kokosyoghurt over twee borden, gevolgd door de eieren, gerooktepaprika- olie en eventueel een handje geroosterde noten. Eet de eieren met een stuk (volkoren) platbrood of pita.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!