Recept van huisarts Tamara: Puntpaprika- & trostomatensoep met kikkererwten

Huisarts Tamara de Weijer zet voeding en leefstijl dagelijks in als medicijn. In haar boek laat ze met recepten uit haar praktijk zien hoe je gezonder, energieker en slanker kunt eten. De recepten uit haar boek hebben veel groenten als basis en zijn altijd snel en makkelijk te bereiden. Deze keer het recept voor een heerlijke puntpaprika – & trostomatensoep met kikkererwten. In 30 minuten heb je een heerlijke soep voor het gezin. Perfect voor de lunch!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 4 el olijfolie om te bakken
  • handje bladpeterselie, grof gehakt
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 puntpaprika’s, in grove stukken
  • 10 trostomaten, in grove stukken
  • 250 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • OOK NODIG: staafmixer

Bereiden

  1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Bak de kikkererwten in 2 eetlepels olijfolie met een mespunt zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot ze krokant zijn. Voeg vlak voor het einde de bladpeterselie toe en bak nog 2 minuten mee.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en fruit 4 minuten. Doe na 2 minuten de knoflook erbij en bak mee.
  4. Voeg de puntpaprika, trostomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken op laag vuur.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kokend water toe als de soep te dik is.
  6. Serveer de soep in kommen en verdeel de krokante kikkererwten erover.

TIP!

Benieuwd naar nog meer recepten van Tamara? In haar ‘Eet beter in 28 dagen’ boek vertelt ze hoe je gezonder, energieker en slanker kan eten. Met veel praktische tips en handige weekmenu’s is het makkelijk om het zelf ook in de praktijk toe te passen!

 

 

 

 

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!