Recept: vispotje met kabeljauw

Recept vispotje met kabeljauw

Wat zijn er online toch veel recepten te vinden. Elke week selecteren wij een overheerlijk recept dat niet alleen makkelijk is om te maken, maar ook nog eens super gezond is. Deze week: een vispotje met kabeljauw van Chickslovefood.

Duur: 20 minuten

Voor: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel (of twee kleintjes)
  • 1 broccoli
  • 300 gram kabeljauw
  • 1 pakje gele currypasta
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje kokosmelk

Houd je van lekker spicy? Gebruik dan het hele zakje gele currypasta. Voor een mildere smaak kun je beter een half pakje gebruiken. We hebben voor dit recept broccoli gekozen, maar je kunt ook prima gaan voor bloemkool of courgette.

Aan de slag!

  • Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en snijd de broccoliroosjes los.
  • Breng water aan de kook in een pan en voeg de aardappel en broccoli toe. Kook zo’n 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de kabeljauw in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Doe wat olie in een pan, bak de kabeljauw een minuutje en voeg de currypasta toe. Hou je van pittig? Voeg dan het hele pakje toe, en anders de helft.
  • Schenk daarna de kokosmelk en gepelde en gesneden tomaten uit blik in de pan.
  • Voeg de zoete aardappel en broccoliroosjes toe aan het kokosmengsel en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • Pak twee diepe borden en schep het vispotje met curry op.

Eet smakelijk!

Tip: Er zijn allerlei soorten currypasta te koop, maar Chickslovefood kiest graag voor merken die natuurlijke ingrediënten gebruiken, zoals OnOff Spices.

Tekst: Chickslovefood
Beeld: Chickslovefood- Nora van den Heuvel