Koken met aanbiedingen: Popovers van geraspte wortel en kaas

Elke week zorgen de mannen van Koken met Aanbiedingen voor een lekker, makkelijk en vooral voordelig recept. Klaar in ongeveer een half uurtje, want niemand heeft aan het einde van een doordeweekse dag nog zin om lang in de keuken te staan.

Popovers zijn de nieuwe muffins, lees: Comfortfood to the max, snel en reuze lekker! Je maakt de basis van bloem, eieren en melk en voegt vervolgens alles toe wat je lekker lijkt.

Aanbiedingen in dit recept:
 8 wortels
 70 gram kaas

Wat je ook nog nodig hebt (voor 4 personen):
300 ml volle melk
3 eieren
125 gram bloem
1 snuf cayennepeper
Boter
Peper & zout

De aanbiedingen zijn geldig bij de Lidl tot en met zondag 11 september.

kma_foto-4493-2

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 230 graden (elektrisch) of op 210 graden (hetelucht) en vet een bakblik voor muffins in met een klontje boter. Rasp de wortels zeer fijn met een mandoline of rasp en doe dit ook met de kaas. Smelt 15 gram boter in een steelpan. Meng ondertussen de bloem in een kom met peper en zout. Kluts in een andere kom de eieren met de melk en voeg de gesmolten boter toe. Roer vervolgens de droge mix met het eiermengsel en voeg de geraspte wortel toe. Vul de muffinvormpjes met een laagje beslag, een laagje geraspte kaas en eindig met een laagje beslag tot de vormpjes voor tweederde gevuld zijn. Plaats de popovers 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Draai de temperatuur op 175 graden en bak de popovers nog eens 15 minuten. Verdeel de popovers over de borden. Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten van Koken met Aanbiedingen klik je hier.

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!