Recept voor een heerlijke zeebaars

Zin in een Oosters gerecht? Herman kwam in WENDY magazine #4 met een heerlijk recept van zijn vriend Kevin Fan. Kevin is de zoon van een oude Chinese keukenmeester, die Herman goed kende. Wij geven je het recept van Kevin om een overheerlijke zeebaars klaar te maken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gram zeebaars
  • Paksoi
  • 3 verschillende paddestoelen
  • Chinese bosui
  • Olie
  • Gemberolie
  • Zeezout
  • Kikkoman soja

Aan de slag

  1. Snijd de zeebaars in kleine filetjes
  2. Pocheer de filetjes
  3. Leg de filetjes gemengd met gemberolie op gewassen paksoi
  4. Voeg zeezout toe
  5. Snijd 3 verschillende paddenstoelen en leg ze rauw op de vis
  6. Stoom het geheel 3 tot 4 minuten
  7. Warm intussen de olie op tot het gaat roken en doe gesneden Chinese bosui erdoorheen
  8. Klaar met stomen: besprenkel de vis met de bosui-olie én Kikkoman-soja

Eet smakelijk!

>> Meer recepten van Herman

 Beeld: Beenda van Leeuwen
Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
14 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Singaporese laksa met bloemkoolroosjes en aspergetips


Voeding
7 maart 2017

Recept: gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos


Bewegen Gezond
25 juni 2017

4x yoga op de leukste zomerfestivals


Voeding
15 april 2017

Hoeveel zout eet jij?


Gezond Voeding
7 november 2017

5 feiten en fabels over ontbijten


Beauty Gezond Magazine
2 oktober 2016

Nikkies wondermiddelen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!