Recept voor een heerlijke zeebaars

Zin in een Oosters gerecht? Herman kwam in WENDY magazine #4 met een heerlijk recept van zijn vriend Kevin Fan. Kevin is de zoon van een oude Chinese keukenmeester, die Herman goed kende. Wij geven je het recept van Kevin om een overheerlijke zeebaars klaar te maken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gram zeebaars
  • Paksoi
  • 3 verschillende paddestoelen
  • Chinese bosui
  • Olie
  • Gemberolie
  • Zeezout
  • Kikkoman soja

Aan de slag

  1. Snijd de zeebaars in kleine filetjes
  2. Pocheer de filetjes
  3. Leg de filetjes gemengd met gemberolie op gewassen paksoi
  4. Voeg zeezout toe
  5. Snijd 3 verschillende paddenstoelen en leg ze rauw op de vis
  6. Stoom het geheel 3 tot 4 minuten
  7. Warm intussen de olie op tot het gaat roken en doe gesneden Chinese bosui erdoorheen
  8. Klaar met stomen: besprenkel de vis met de bosui-olie én Kikkoman-soja

Eet smakelijk!

>> Meer recepten van Herman

 Beeld: Beenda van Leeuwen
Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
22 juli 2016

Drink jezelf gezond: Citroentijm & meloen


Achter de schermen Gezond Magazine
18 oktober 2016

Jacqueline den Blijker en de oorlog tegen haar vijf virussen


Gezond
23 november 2016

Boost je gezondheid met deze 4 ademhalingsoefeningen


Advies Brein Gezond
14 september 2016

5 x een oppepper voor jezelf


Brein Gezond
21 juli 2017

33 interessante filosofische vragen om aan je lief of best friend te stellen


Brein Geluk Geluksmomenten Gezond
7 oktober 2016

Smile! 8 x de voordelen van glimlachen op een rij

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!