Receptje uit WENDY #7 – Focaccia met vijgen

Zondag, een heerlijke dag om een culinair hoogstandje uit de hoge hoed te toveren. En wij helpen je met een heerlijk recept! Schermafbeelding 2016-06-10 om 11.23.59

Focaccia is Italiaans brood, deelbaar en leuk om (samen) te maken. Zo creëer je niet alleen een maaltijd, maar ook een herinnering. In plaats van culatelloham is parmaham ook goed; of je laat de ham geheel achterwege.

 

Ingrediënten

250 g tip 00 bloem
1 tl zout
1/2 zakje gedroogde gist of 8 g verse gist
2 1/2 el extra vergine olijfolie, plus extra tarwebloem (tegen plakkende handen)
Paar takjes rozemarijn, blaadjes geplukt grof zeezout
4 vijgen, in plakjes
150 g geitenkaas, in blokjes
100 g dungesneden culatellohamt (speciaalzaak)
Serveren met rucola en vijgenbalsamico (speciaalzaak)

Meng de gist met 150 ml lauwwarm water en voeg de olijfolie toe. Vorm samen met de bloem tot een mooie deegbal. Laat het deeg onder een vochtige doek 1 uur rijzen en vorm daarna een platte lap op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg. Bestrooi met de rozemarijn en sprenkel er olijfolie over. Laat het brood 40 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak opnieuw voorzichtig kuiltjes en strooi er grof zeezout naar smaak overheen. Beleg het brood met de ham, de geitenkaas en plakjes vijg. Bak de focaccia in 20-25 minuten gaar. Serveer het brood met wat rucola en de vijgenbalsamico ernaast.

Wendy-variatietips

Beleg je focacciadeeg met mozzarella en bosuiringetjes en – als je brood uit de oven komt – chilisaus.

Dit zijn de highlights van WENDY #7, nu in de winkel! Of bestel het magazine online

Productie: Jacinta Bokma
Bron: Renzo’s

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Goed nieuws
1 mei 2016

Je kortetermijngeheugen is helemaal in orde!


Gezond Voeding Winactie
7 juni 2017

Leesfeest: het kookboek van Dafne Schippers


Body & Mind Brein Gezond
31 oktober 2016

14 redenen waarom je leven fantastisch is


Brein Gezond Stress Winactie
18 oktober 2017

5 geheimen van georganiseerd werken + WIN


Doen Gezond Koken Voeding
14 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Singaporese laksa met bloemkoolroosjes en aspergetips


Brein Gezond Goed nieuws
6 april 2016

Muziek aan tijdens je werk!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!