Waarom thee drinken goed voor je is

thee drinken

Wie is er ook zo gek op thee drinken? Wij op de WENDY redactie in ieder geval wel! Groene thee, citroen thee of rooibos thee. Wij houden er allemaal van. Wist je dat sommige soorten thee zelfs goed voor je zijn?

Blaasontsteking

Heb jij wel eens last van een blaasontsteking? Dan weet je hoe pijnlijk en vervelend dit is. Probeer eens kamillethee of berkenbladthee. Deze theetjes verlichten je pijn van de ontsteking. Zeker het proberen waard, toch?

Stress

No stress, drink kamillethee! De geur heeft vaak al een rustgevende werking. En het drinken van deze thee werkt al helemaal rustgevend. Heb je ook slaapproblemen? Een kopje kamillethee voor het slapen gaan is de tip!

Ook de welbekende zwarte thee kan stress verminderen. Deze thee verlaagt je bloeddruk.

Maag- en darmklachten

Wie kent het niet?! Muntthee. Het is lekker én als je last hebt van je maag en/of darm dan kan het je helpen. Ook rooibosthee is een goed theetje voor als je last hebt van je maag en/of darmen. Wist je dat rooibosthee geen cafeïne bevat?

Menstruatiepijn

Het oh zo vervelende maandelijks terugkerende rotmoment. Ongesteld zijn.. Om je menstruatiekrampen te verlichten, kun je gemberthee proberen. Gember helpt je maag te kalmeren. Dus als je misselijk bent tijdens je menstruatie, kan dit ook helpen.

Een mooie huid

Natuurlijk is het geen garantie dat je door thee een mooie huid krijgt. Maar witte thee kun je hier wel het beste voor kiezen. Witte thee bevat collageen en elastine. Je raadt het misschien al; deze stoffen brengen wat elasticiteit mee en het beschermt de huid. Het schijnt zelfs dat witte thee huidveroudering tegengaat! Geen rimpels krijgen zal onmogelijk zijn, maar dat witte thee goede zaken doet is zeker.

Tips bij thee drinken

Waarschijnlijk heb je dit al ontzettend vaak gehoord, maar misschien luister je nu wij het vertellen. Doe geen suiker in je thee. Dat verpest het gezonde effect van je thee natuurlijk helemaal. Als je écht niet zonder zoet kan, doe dan een beetje honing in je thee. Extra tip: voeg de honing pas toe als je thee een goede drinktemperatuur heeft, als je thee nog te heet is dan gaan de goede stoffen van honing verloren en dat wil je natuurlijk niet!

Dat thee drinken geen medicijn is dat weten we uiteraard wel. Je klachten zullen ook niet zo 1, 2, 3 verdwijnen. Maar thee drinken in plaats van frisdrank.. Veel beter kan het niet toch? Dus, drink vooral veel thee en geniet ervan! Want ja, het is ook nog eens lekker.

Lees ook: Drink jezelf mooi met iets anders dan water of Vergeet koffie! Thee maakt je briljant.

Bron: Huffintongpost, Smulweb, Womens Health, Girlscene