Dé redenen waarom een massage zo gezond is

De redenen waarom een massage zo gezond isEven een moment voor jezelf. Nergens aan hoeven denken, kaarsjes aan, rustgevende muziek op de achtergrond en een heerlijke massage. Wist je dat een massage niet alleen rustgevend is, maar ook nog eens super gezond? Wij leggen uit waarom.

Immuunsysteem

Een massage stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, zo blijkt uit onderzoek. Deze witte bloedcellen beschermen je lichaam en zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt.

Nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Een massage kan je daarbij helpen. Na een aantal massagebehandelingen leer je hoe je zelf kunt ontspannen en dit helpt om sneller en beter te kunnen slapen. Kijk hier voor slaaptips.

Spieren

Au! Die pijnlijke spieren! Vaak zijn dit knopen (triggerpoints) veroorzaakt door overbelasting, stress of blessures. Door een massage worden de knopen weggemasseerd en voel je je weer als herboren.

De redenen waarom een massage zo gezond is

Bloedcirculatie

Een massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Het resultaat: een verbeterde stofwisseling en een verlichting voor je spieren en organen. Ook kan het een grauwe teint verhelpen.

Gelukkig gevoel

Een massage zorgt voor totale ontspanning en daardoor komen er ‘gelukshormonen’ en ‘knuffelhormonen’ vrij. Hierdoor voel jij je heerlijk ontspannen en super gelukkig.

Het verlicht angst en depressie

Wat een hormonen komen er vrij bij een massage! Maar een massage verlaagt ook een hormoon, namelijk het stresshormoon cortisol. Een massage brengt de bloeddruk omlaag en daardoor geeft het je een heerlijk ontspannen gevoel.

Wil jij stress de baas blijven? Geef je op voor onze online workshop Minder stress.

Pijnstillend effect

Wist je dat bij masseren hetzelfde deel van de hersenen worden geactiveerd als bij het slikken van pijnstillers? Dit komt door de aanraking op de blote huid. En het is nog gezonder ook.

Bron: Mens en gezondheid, Dokterdokter
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Lees ook


Gezond
3 juni 2018

5 voordelen van een goede nachtrust!


Bewegen Gezond
2 augustus 2017

5 redenen om aan deze yogatrend te doen: barre


Advies Body & Mind Brein Gezond
10 oktober 2016

Vroeg opstaan: zo maak je het een stuk fijner!


Doen Gezond Koken Voeding
12 juli 2016

Koken met aanbiedingen: Zomers prei-stamppotje met kerrie en rookworst


Gezond
2 april 2017

8 tips om de dag goed af te sluiten (en beter te slapen)


Gezond Goed nieuws
15 april 2016

Drink met mate(n)!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!