Roos helpt anderen na het overwinnen van de ziekte van Crohn

Een ziekte kan je leven overhoop gooien. Vaak pakt dit negatief uit, maar je kunt hier ook het positieve uit halen. Door de ziekte van Crohn kwam Roos in aanraking met detoxen en startte ze haar eigen sap-merk Frecious.

IMG_9096

Roos Nauta, 39 jaar oud en van oorsprong fysiotherapeute, behandelde vijftien jaar lang mensen in haar eigen praktijk. Eind 2010 had Roos al duizenden patiënten behandeld en gaandeweg kwam ze erachter dat veel lichamelijke klachten te wijten zijn aan een ophoping van afvalstoffen in je lichaam. Deze ophoping van afvalstoffen kan onder andere een verhoogde spierspanning veroorzaken. ‘Om de spierspanning weg te nemen, kun je de mensen met fysiotherapie blijven behandelen, maar hiermee haal je de oorzaak niet weg. Je kunt beter eerst je lichaam schoonmaken zodat alle afvalstoffen eruit zijn,’ zegt Roos.

Ziekte van Crohn

Doordat Roos de ziekte van Crohn had, kwam ze in aanraking met detoxen. Door te detoxen ontdoe je je lichaam van afvalstoffen. Met succes, want Roos heeft de ziekte overwonnen. De sappen die ze daarvoor moest drinken vond ze totaal niet lekker. Ze vond dat je van sap moet kunnen genieten en besloot ze hierdoor zelf te gaan maken. Daarbij heeft Roos drie recepturen ontwikkeld. Iedereen was zo enthousiast over haar drankjes dat de bestellingen binnenstroomden. Tot diep in de nacht stond ze de sappen te bereiden.

IMG_9343

Slowjuicen

In 2011 is de naam Frecious ontstaan en in september 2012 ging het bedrijf online. Het bijzondere aan Frecious is dat het bedrijf de eerste slowjuice productie in heel Europa heeft opgezet. Slowjuicen houdt in dat alle biologische groenten en fruit vijftien tot twintig keer langzamer geperst worden dan in een huis-tuin-en-keukensapcentrifuge. Doordat het persen zo langzaam gaat, komen alle vitamines die in de vezels zitten vrij en blijven alle vitamines bewaard. Je lichaam kan deze erg makkelijk en snel opnemen.

Bij Frecious kun je kiezen uit twee verschillende kuren. Je hebt een milde kuur en een sapvaste kuur. De milde kuur houdt in dat je drie sappen per dag drinkt als toevoeging aan je dagelijkse voeding. Het geeft je een aardige detox en een vitamine-boost. De sapvaste kuur houdt in dat je een bepaalde periode alleen maar sapjes drinkt voor een optimale detox.

Op dit moment heeft Frecious twaalf verschillende sapjes en er komen binnenkort nieuwe smaken bij. Voor kinderen heeft Frecious het Toversapje. Binnenkort komen er ook twee nieuwe Toversapjes bij.

IMG_9355

Gelukkig

Roos is nooit van plan geweest om de fysiotherapie te verruilen voor Frecious, maar het liep zo uit de hand. Nu ze zich richt op Frecious is haar bereik groter. ‘Je kunt veel meer mensen gezonder en vooral ook blijer maken. Daar ligt mijn hart op dit moment.’

Meer inspirerende persoonlijke verhalen lezen? Lees dan dit artikel over Marleen die de makelaardij verlaat voor bewuste mode.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!