’s Ochtends of ’s avonds douchen: wat werkt het best?

Wanneer je na een lange, warme dag thuis komt, is het begrijpelijk dat je meteen onder de douche springt. Hoe fijn ’s avonds lekker schoon je bed in kruipen ook is, ’s ochtends douchen heeft ook zo zijn voordelen. Wat is nu eigenlijk het beste voor je? Wendy Online maakt een overzicht.

Je kunt het beste ’s ochtends douchen, als…

… je een vette huid hebt
Als je een vette huid hebt, bouwt dit zich waarschijnlijk op terwijl je slaapt. Wel zo prettig dus om ’s ochtends even onder de douche te springen en je gezicht grondig te reinigen.

… je het niet erg vindt om vroeg op te staan
Een beetje voor de hand liggend, maar niet onbelangrijk. Vroeg opstaan is goed voor je, niet alleen omdat je dan tijd hebt om te douchen. Je hebt er de hele dag profijt van.

… je ’s nachts veel zweet
Ook al houd je misschien meer van ’s avonds douchen, als je ’s nachts veel zweet, is het misschien handiger om eens ’s ochtends onder de douche te springen.

[ochtend] shutterstock_124037659

Je kunt het beste ’s avonds douchen, als…

… je een droge huid hebt
Wanneer je ’s ochtends meteen onder de douche springt, is dit zeer slecht voor je droge huid. Deze wordt namelijk alleen maar droger. Ook het wassen van je gezicht kun je dan beter beperken tot de avond.

… je hebt gesport
Voor de hand liggend, maar toch onmisbaar in dit rijtje. Als je overdag hebt gesport, is het wel zo fris om even te douchen voor je je bed in stapt (liefst eigenlijk direct na het sporten). Hoe moe je ook bent na die work-out.

… je in een vuile omgeving werkt
Als je hele dagen op kantoor werkt, is dit natuurlijk niet het geval. Werk je veel buiten, met kinderen of in een ziekenhuis? Dan is ’s avonds douchen aan te raden.

Douchen voor slechte slapers

Vind jij het ook zo ontspannend om ’s avonds te douchen en gebruik je het om even lekker tot rust te komen na een lange dag werken? Het schijnt dat het helemaal niet goed is om ’s avonds te douchen als je een slechte slaper bent. Je lichaamstemperatuur hoort namelijk te dalen, maar na een warme douche stijgt deze juist. Douche daarom al een paar uur voordat je gaat slapen . Of neem een koude douche, niet echt aantrekkelijk, maar wel erg goed voor je.

Bron: Byrdie & Yahoo

Deel artikel

Lees ook


Beauty Stress
17 mei 2015

Nooit meer last van kledingstress!


Doen Gezond Koken Voeding
9 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Pizza met groene asperges en prosciutto


Advies Body & Mind Gezond
6 april 2016

Fris en fruitig met je adem!


Gezond Goed nieuws Voeding
24 juni 2016

Rode wijn voor een mooie haardos!


Gezond
23 juli 2017

Kristel heeft de ziekte van Gaucher: ‘Eigenlijk weet ik niet hoe het is om gezond te zijn’


Brein Gezond Lezen
11 oktober 2016

De voordelen van lezen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!