fbpx

Samen smullen met Maza: Liefde voor familie en de wereld

De smaken komen van ver, maar uit een keuken dichtbij. Het Nederlandse Maza laat je gezellig samen gezond smullen van hoemoes, falafel en andere mediterrane delicatessen. En: de producten zijn ook nog eens lief voor onze wereld.

MazaHeader

 

HOE HET BEGON

De liefde leidde hem naar Holland. De geboren Oostenrijker Hans Oberegger viel tijdens een skivakantie voor de charmes van de Nederlandse Carin en de romanticus in hem hakte de knoop door. In Amsterdam zou een nieuw leven beginnen. Omstreeks 2000 besloot Hans de mediterrane-delicatessenproducent Maza over te nemen. Achttien jaar later is de hele familie werkzaam in het bedrijf. Meer en meer was er in Nederland het verlangen naar lekker vegetarisch eten en Maza, dat zich focuste op hoemoes en falafel, was een schot in de roos. Inmiddels heeft Maza al meer dan dertig smaken hoemoes en groentespreads ontwikkeld, zijn er hippe restaurants (Foodhallen Amsterdam, Winkelcentrum Stadshart Amstelveen) en is er een foodtruck. En Maza beweegt zich soepel in een wereld waarin samen lekker gezond eten enorm in opkomst is.

maza

HOEMOES, LIEF VOOR DE WERELD

Hoemoes, het is en blijft een beetje mysterieus. Je schrijft het alleen al op drie verschillende manieren: hummus, humus, hoemoes. Het werd honderden jaren geleden ontdekt, al weet niemand precies waar in het Midden-Oosten het als eerste werd bedacht. Wat nooit is veranderd: goede hoemoes is gemaakt van de beste kikkererwten, de beste en fijnste tahina (sesamzaadpasta), een vleugje verse knoflook en diverse kruiden. Bij Maza verrassen ze keer op keer met nieuwe smaken, zoals onlangs met Hoemoes chipotle (gerookte jalapeñopeper), Hoemoes green curry, Hoemoes less salt, Hoemoes vijg & cranberry en met Tomacocomi (tomaat, cocos, mint). Alle smaken komen van ver, maar de producten komen wel degelijk uit een oer-Hollandse keuken; Maza zit namelijk in Zaandam. Hoemoes heeft met recht een lief en zacht imago. Het is gezond (peulvruchten, plantaardige olie, kruiden en specerijen zijn de basis), het is vega, en dus lief voor de wereld.

maza-logo-schaduw

DE ZIEL VAN MAZA

Het lekker veel gezond eten maken zit het familiebedrijf in het DNA. Het woord zegt het al: alles draait om familie en vrienden, lekker samen smullen. Daar leent hoemoes zich uiteraard uitstekend voor, maar ook falafel en de mezze (tafel vol kleine hapjes) ondersteunen de ziel van Maza. ‘Een echte mezze begint met Maza,’ zeggen ze in Zaandam. Die sfeer is er in het hart van het bedrijf, vol familie en mensen die er al decennia werken, maar ook in de Foodhallen, waar een open bar uitnodigt tot proeven en gezellig even samen wat hapjes eten. Alle mediterrane gerechten zijn vegetarisch, halal, de meeste koosjer en vaak ook veganistisch.

MAAK ZELF EEN LIEF RECEPT VAN MAZA!

Vegetarische burger met gegrilde halloumi.

Maza_Vegetarische burgers

INGREDIËNTEN

  •  4 el Maza Tomacocomi (tomaat, kokos, mint), plus wat extra voor het serveren
  •  225 g halloumi (Cypriotische kaas)
  •  4 vegetarische burgers (bijvoorbeeld quinoaburger)
  •  4 brioche-hamburgerbroodjes
  •  1 teen knoflook
  •  30 g rucola
  •  4 takjes munt (houd wat blaadjes achter voor het serveren)
  •  1 paprika
  •  olijfolie
  •  zout en verse zwarte peper

BEREIDING

1. Trek de blaadjes munt van de takjes en hak fijn. Pel en pers de knoflook en meng samen met 2 eetlepels olijfolie en de munt. Snijd de paprika in repen.

2. Snijd de halloumi in plakken. Bestrijk met de kruidenolie en gril in een grillpan tot er mooie grillstrepen ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.

3. Gril vervolgens de burgers en de paprika op de grill.

4. Snijd de broodjes open, bestrijk met olie en gril.

5. Besmeer elk broodje met een eetlepel Maza Tomacocomi. Leg er wat rucola, wat gegrilde paprika, een vegetarische burger en wat halloumi op. Garneer met wat blaadjes munt en verse zwarte peper. 6. Serveer de burgers met een extra schepje Maza Tomacocomi.

Dit recept kan ook met een andere smaak gemaakt worden. Voor meer inspiratie zie: maza.nl, of op social: MasMasMaza (Facebook), @masmasmaza (Twitter en Instagram).

 

 

Zou je liever een vegetarische groentelasagne willen maken? Lees het recept hier!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF