Dit is waarom samen sporten het allerleukst is

Samen sporten is niet alleen hartstikke leuk, het is ook nog eens een garantie voor extra motivatie. Wanneer je samen sport, moedig je elkaar namelijk aan, help je elkaar het beste uit je work-out te halen en kun je samen (na)praten over je prestaties en doelen.shutterstock_336502670

Eén van de voordelen van samen sporten? Je moet wel. Je vriendinnen afzeggen, omdat je er geen zin in hebt? Dat is geen optie. Je zult dus vaker in de sportschool zijn dan wanneer je alleen sport. Hallo daar, extra motivatie!

Succes mag je delen

En hoe fijn is het wanneer je jouw bereikte doelen direct met iemand kan delen? Dat is veel leuker dan het in je eentje bereiken van die honderd push-ups. Het is prettig als er altijd iemand is die goed voor ogen heeft welke doelen jij voor jezelf hebt gesteld. Je partner in crime kan niet alleen de successen met je meevieren, maar vertelt je ook of je doelen haalbaar zijn en motiveert je om elke sportsessie weer het beste uit je work-out te halen.

Een ander voordeel? Je work-out is waarschijnlijk gevarieerder als je samen sport. Dit komt omdat iedereen andere sportroutines kent. Op deze manier kun je dus ook veel van elkaar leren en is de kans groter dat je nieuwe dingen probeert. Roeit jouw sportbuddy elke sessie een kwartier terwijl jij je vooral richt op krachttraining? Dan is het goed mogelijk dat jullie veel van elkaars routine overnemen en hierdoor een gevarieerder sportschema ontstaat waar je allebei veel aan hebt.

Wedstrijdje?

Wanneer je samen sport ontstaat er een gezonde competitiedrang. Zeker als de persoon met wie jij sport fitter is dan jij zelf bent, werk je harder tijdens je work-outs. Mensen willen nu eenmaal niet graag de zwakste schakel zijn en uit onderzoeken blijkt dat wanneer je samen met iemand anders sport, je meer geeft dan wanneer je zal doen tijdens een solo work-out. 

Heb jij al een sportmaatje gevonden?

Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
2 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Zomerse rijstsalade op Italiaanse wijze


Advies Stress Werk
14 juni 2015

4 redenen waarom een vrije dag geen zonde is


Advies Body & Mind Brein Gezond
3 juli 2016

De natuur als nachtlampje


Gezond Koken Voeding
25 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: boerenkoolsoep met bacon & amandel


Gezond Voeding
15 november 2016

5 natuurlijke remedies tegen verkoudheid en griep


Bewegen Gezond
14 juni 2017

Waarom sporten je slimmer maakt

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!