Dit is waarom samen sporten het allerleukst is

Samen sporten is niet alleen hartstikke leuk, het is ook nog eens een garantie voor extra motivatie. Wanneer je samen sport, moedig je elkaar namelijk aan, help je elkaar het beste uit je work-out te halen en kun je samen (na)praten over je prestaties en doelen.

Eén van de voordelen van samen sporten? Je moet wel. Je vriendinnen afzeggen, omdat je er geen zin in hebt? Dat is geen optie. Je zult dus vaker in de sportschool zijn dan wanneer je alleen sport. Hallo daar, extra motivatie!

Succes mag je delen

En hoe fijn is het wanneer je jouw bereikte doelen direct met iemand kan delen? Dat is veel leuker dan het in je eentje bereiken van die honderd push-ups. Het is prettig als er altijd iemand is die goed voor ogen heeft welke doelen jij voor jezelf hebt gesteld. Je partner in crime kan niet alleen de successen met je meevieren, maar vertelt je ook of je doelen haalbaar zijn en motiveert je om elke sportsessie weer het beste uit je work-out te halen.

Een ander voordeel? Je work-out is waarschijnlijk gevarieerder als je samen sport. Dit komt omdat iedereen andere sportroutines kent. Op deze manier kun je dus ook veel van elkaar leren en is de kans groter dat je nieuwe dingen probeert. Roeit jouw sportbuddy elke sessie een kwartier terwijl jij je vooral richt op krachttraining? Dan is het goed mogelijk dat jullie veel van elkaars routine overnemen en hierdoor een gevarieerder sportschema ontstaat waar je allebei veel aan hebt.

Wedstrijdje?

Wanneer je samen sport ontstaat er een gezonde competitiedrang. Zeker als de persoon met wie jij sport fitter is dan jij zelf bent, werk je harder tijdens je work-outs. Mensen willen nu eenmaal niet graag de zwakste schakel zijn en uit onderzoeken blijkt dat wanneer je samen met iemand anders sport, je meer geeft dan wanneer je zal doen tijdens een solo work-out. 

Heb jij al een sportmaatje gevonden?

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!