Samen wakker worden: leuke tips & manieren

Het is weekend en dat betekent… uitslapen! Althans, je lief die naast je ligt. Want jij, jij sluipt stiekem je bed uit om een verrassing klaar te stomen.

Yup, je kunt hem verrassen door ‘m wakker te maken met een lekker vers ontbijtje of een sexy move, toch zijn er ook nog andere mogelijkheden om samen wakker te worden. Heb je bijvoorbeeld al eens aan één van onderstaande originele manieren gedacht?

Samen wakker worden

Positief wakker wo(o)rden

Schrijf eens een lief briefje en leg deze op jouw hoofdkussen, terwijl jij je verstopt elders in het huis. Als hij wakker wordt en zich omdraait, is het eerste wat hij ziet het briefje met jouw lieve, vrolijke en positieve woorden. Als dat niet fijn wakker worden is!

Samen wakker worden met een gekke fotosessie

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ‘s ochtends zijn jullie wel op jullie puurst en dit kan de leukste, mooiste en grappigste kiekjes opleveren. Blijf samen lekker in bed hangen en maak gewoon eens een spontane reeks van foto’s. Trek gekke bekken, knuffel elkaar eens even goed en gooi je armen in de lucht. Gegarandeerd een wakker-worden-sessie met een dikke, vette glimlach (en een leuke herinnering op je telefoon ;-))!

Samen wakker worden

Traktatie van kriebels

Geef je lief -terwijl hij slaapt- eens een fijne, zachte massage. Als zijn houding het niet toe laat, kun je er ook voor kiezen om zachtjes met je handen door zijn haren te gaan of zijn arm te kriebelen. Enne… wie weet wil hij daarna ook met alle liefde jouw rug lekker lang kriebelen… Win-win situatie dus.

Favoriete muziek opzetten

Als er iets is waar we vrolijk van worden, dan is het wel onze favoriete muziek. Samen wakker worden was nog nooit zo fijn en ontspannen! Natuurlijk, dit hoef je niet om 08.00 uur ‘s ochtends te doen (hè, het is en blijft weekend), maar zet zijn favo song eens op als je ziet dat hij langzaam ontwaakt uit zijn slaap. Maak het geheel af met een goede kop koffie and you’re all set.

Samen wakker worden

‘Ik vind je leuk omdat…’

Het is bewezen dat mensen zich beter gaan voelen op het moment dat zij complimentjes krijgen. 1 + 1 = 2 dus! Som bij het wakker worden eens op waarom je eigenlijk zo gek bent op ‘m. Je weet wel: omdat zijn gevoel voor humor zo geweldig is. Of omdat niemand zo lekker zoent als dat hij dat doet. Of wat dacht je van zijn heerlijke, bruine ogen waar je zo lekker in kunt wegzwijmelen? Kom maar door met die complimenten!

Samen wakker worden… Helemaal zen!

Het weekend is het moment om samen de drukte van de voorafgaande week heel even te vergeten en lekker tot rust te komen. Hoe kun je dat beter doen door samen wakker te worden en door vijf minuutjes te gaan mediteren… Gewoon, lekker in bed! Voor deze Yoga oefeningen hoeven jullie namelijk je bed niet uit. Hoe fijn is het als jullie dit samen kunnen doen en delen, om vervolgens helemaal zen aan de ontbijttafel te schuiven?

Worden jullie altijd wakker met een goede kop koffie? Snappen we helemaal! Toch kun je ook heel goed wakker worden zonder koffie…

* Hij/hem kan natuurlijk ook gelezen worden als zij/haar.
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Gezond Stress
2 maart 2017

Dé redenen waarom een massage zo gezond is


Achter de schermen Advies Body & Mind Gezond Wendy
6 augustus 2016

Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!


Brein Gezond Voeding
29 november 2016

7x effectieve tips om van je honger af te komen


Advies Brein Gezond Liefde Opvoeding
23 oktober 2016

11 dingen die gelukkige moeders doen


Bewegen Gezond Vrijheid & balans
4 augustus 2017

Geitenyoga: iets voor jou?


Stress
16 januari 2015

Sociale media zorgen niet voor meer stress

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!