5 tips om in slaap te komen tijdens een hittegolf

In slaap komen tijdens een hittegolf? Het is niet de meest prettige bezigheid. Daarom deelt Wendy Online 5 tips zodat het wat makkelijker wordt om tijdens deze bizar warme dagen in slaap te vallen. shutterstock_322419227

1. Blijf altijd genoeg water drinken

Een open deur, maar niet onbelangrijk om nog maar eens te melden: zorg dat je gehydrateerd blijft. Wanneer je niet genoeg drinkt, kan je lichaam niet genoeg zweten om zichzelf af te koelen.

2. Bedenk dat een ijskoude douche niet altijd de goede oplossing is

Het is begrijpelijk. Tijdens dit hete weer verlang je naar een koude douche. Dit is echter niet de beste oplossing om jezelf goed af te koelen. Je lichaam moet uiteraard afkoelen, maar wanneer je dit door middel van een (te) koude douche doet, vernauwen je bloedvaten en dit zorgt ervoor dat je lichaam juist warm blijft. Een warme douche koelt meer af.

3. Zet de ventilator in de juiste richting

Naast dit handige trucje zijn er nog meer handige manieren om het meeste uit je ventilator te halen. Plaats je ventilator dicht bij de grond en naast een raam voor het beste effect.

4. Blijf zoveel mogelijk beneden

Hete lucht stijgt op. Hoe dichter je dus bij de grond slaapt, hoe beter. Je kunt er ook voor kiezen om een paar dagen in de woonkamer te overnachten. Grote kans dat je een stuk beter slaapt dan op de slaapkamer.

5. Kies voor een dun(ner) kussen

Waarschijnlijk koop je voor die paar dagen hitte geen nieuw matras, maar je kunt wel je kussen vervangen door een dunner kussentje. Een dik matras of kussen houdt de warmte namelijk extra lang vast.

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Stress Winactie
18 oktober 2017

5 geheimen van georganiseerd werken + WIN

Brein
29 januari 2017

Tips om makkelijker beslissingen te kunnen nemen

Doen Gezond Koken Voeding
6 juni 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Lonneke Nooteboom

Doen Luisteren Stress
26 februari 2018

Waarom het lastig is te stoppen met hollen

Brein Gezond
21 november 2016

Energetisch genezen: oefening voor verbetering geheugen

Brein Gezond Stress
1 oktober 2017

Leer gemakkelijker ‘nee’ zeggen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!