Sleutel 3 – Beweging

We hebben meer invloed op ons geluk dan we denken. In de komende blogs neemt Asha Lalai van Action for Happiness Nederland je graag mee in deze 10 sleutels van geluk.

 

Wie wil er niet gelukkig zijn? Zoeken we geluk wel op de juiste plek? Ieders geluk is anders en toch blijkt uit onderzoek dat er tien sleutels zijn die actief bijdragen aan geluk. Vandaag deel 3: Beweging.

shutterstock_183576998

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam? Ja! Wetenschappers zijn het er inmiddels over eens: lichaam en geest zijn sterk met elkaar verbonden. Actief zijn maakt ons gelukkiger en is goed voor onze geestelijke gezondheid. Het verbetert direct onze gezondheid en kan ons zelfs helpen een depressie te overwinnen.

 

Pak de trap eens in plaats van de lift

Hersenwetenschapper Erik Scherder maakt zich dan ook zorgen over ons zittend bestaan. Hij stelt dat we maximaal vier of vijf uur per dag mogen zitten en liefst niet langer dan twee uur achter elkaar. Dan gaan onze hersenen al minder goed presteren.
Ben je geen marathonloper of fanatieke wielrenner? Geen nood, de winst zit juist in dagelijkse beweging en afwisseling. Regelmatig de fiets pakken in plaats van de auto, naar een collega lopen in plaats van een mailtje sturen, de trap nemen in plaats van de lift en een lunchwandeling helpen onze hersenen gezond de dag door te komen.

 

Technologie

Minder tijd doorbrengen met onze telefoon en tablet kan daarnaast ruimte geven. De technologie kan je echter ook helpen: tegenwoordig houden veel smartphones onze stappen bij wat heel stimulerend kan werken (loop ik toch nog even een blokje om na het eten!).

 

Lichamelijk welzijn

Je kunt ook aan je lichamelijk welzijn werken door gezonder te eten, meer water te drinken en voldoende te slapen. Slaap wordt nogal eens onderschat als het aankomt op onze gezondheid. Een half uur eerder naar bed is vast haalbaar!

Weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen met kinderen in huis?
Dans eens mee met je dochter op Let it go! Oefen wat yoga-moves met je peuter of sta afwisselend op één been tijdens het tandenpoetsen. Het is vooral zoeken naar waar jij je goed bij voelt, dan is het makkelijker in te bouwen in je dagelijks leven.

 

Schermafbeelding 2016-03-11 om 15.43.39

Asha Lalai droomde als klein meisje al van een gelukkige wereld. Met haar bedrijf Customer-Happiness heeft ze het thema geluk jarenlang en met succes in het bedrijfsleven ingezet. Nu is het tijd voor een volgende stap en lanceert Asha Action for Happiness Nederland: een (internationale) organisatie die zich inzet voor geluk thuis, op school, op het werk, in de samenleving en de wereld. Asha: ‘Voor mij is een gelukkige wereld geen droom, maar een realiteit. Met Action for Happiness Nederland maak ik kennis over geluk toegankelijk voor iedereen. Dat stelt mensen in staat actie te ondernemen op hun eigen geluk.’

Op 20 maart, is het de Internationale Dag van Geluk en vindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam het launch event plaats van Action for Happiness Nederland. Tijdens het event nemen sprekers met zeer diverse achtergronden je mee in hun kennis over geluk. Kom ook!

 

Ook nog benieuwd naar deel 2 van Asha Lalai ? Lees het hier!

Bron: Action for Happiness

 

Deel artikel

Lees ook


Gezond
24 april 2017

Guus Meeuwis deelt geluksmomentjes met zijn cd én een beautypakket!


Advies Body & Mind Gezond Video gezond
3 september 2016

3x yoga-oefeningen tegen rugpijn


Bewegen Gezond
14 februari 2016

De tips van de DISQ-trainers voor een gezond eetpatroon


Brein Gezond Liefde Opvoeding
13 februari 2018

Kinder- en jongerencoach José over positief denken: deel 2


Geven & ontvangen Gezond Magazine
12 maart 2018

Na negen keer kanker weer olympisch kampioen


Body & Mind Brein Gezond
6 november 2016

Aan deze punten herken je een optimistisch persoon…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!