fbpx

Slim ontbijten met de breakfast cheesecake!

Herken je die ochtenden dat je snel een boterham in je mond propt terwijl je je schoenen aantrekt? Je bent overladen met werk door je drukke baan, daarnaast run je nog een gezin, elke dag staat er weer een file voor de badkamerdeur… En dan hebben we het nog niet eens gehad over de file op de weg. Hoe doe je dat nou, smart ontbijten?

Neem dus even de tijd voor je ontbijt

‘s Nachts heb je uren niks gegeten dus het ontbijt is eigenlijk wel de belangrijkste maaltijd van de dag. Je hebt een drukke dag voor de boeg en energie heb je dan echt nodig om die eerste uren lekker productief te zijn. Zet de wekker dus een kwartiertje eerder en besteed daarvan 10 minuten voor je ontbijt. Misschien heb je dan niet eens meer koffie nodig!

Tip: voor meer tijdbesparing kun je ook proberen om je kleding alvast klaar te leggen. Of pak je tas alvast in. Ready to go!

wekker

Met de breakfast cheesecake heb je voor meerdere dagen je ontbijtje klaarstaan

Maak iedere dag een feestje van je ontbijt met deze overheerlijke ontbijttaart van ‘Voedzaam en Snel.’ Dit is niet zomaar een taart.. Nee nee, dit is een hele gezonde variant! Onwijs veel vezels, gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten.

Tip: maak de cheesecake op je vrije dag en je hebt voor de aankomende vier dagen een ontbijt klaarstaan voor twee personen. It’s all about a good preparation!

bakken voorbereiding

Het recept voor een vrolijke start van de dag

Dit heb je nodig voor 2 personen voor 4 dagen

  • Springvorm – 24 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine of handmixer
  • Voor de bodem:
  • Havermeel – 320 gram
  • Kokosolie – 40 gram
  • Koekkruiden – 1 eetlepel
  • Walnoten – 40 gram
  • Dadels – 50 gram
  • Voor de vulling:
  • Magere kwark – 1000 gram
  • Roomkaas (light) – 200 gram
  • Eieren – 4
  • Amandelmeel – 2 eetlepels
  • Limoen – 1
  • Vanillepoeder – 1/2 theelepel

Zo maak je het recept voor de snelle ochtenden

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontpit de dadels en laat ze een half uurtje weken in een klein laagje water tot ze net onder staan.
  3. Maak de kokosolie vloeibaar in de magnetron en bekleed de springvorm met een vel bakpapier. Deze klem je makkelijk tussen de bodem en de rand, de rest mag je weg knippen.
  4. Doe de dadels met het laagje water in een goede blender of keukenmachine en zet hem aan.
  5. Doe daar de kokosolie en de walnoten bij tot het een fijn prutje wordt. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn.
  6. Voeg als laatste de havermeel en de koekkruiden toe en laat de keukenmachine draaien tot het deeg korrelig wordt.
  7. Het deeg is goed als er kruimels ontstaan die niet uit elkaar vallen. Als het deeg nog te droog is, kun je nog een beetje water toevoegen.
  8. Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en verdeel het goed met je handen of met een lepel. Druk het daarna goed aan.
  9. Zet de springvorm vervolgens even in de koelkast als je verder gaat met de vulling.
  10. Voor de vulling rasp je de schil van een limoen en deze pers je vervolgens uit.
  11. Doe de kwark, roomkaas, eieren en limoensap in de keukenmachine en laat hem even goed draaien. Voeg dan langzaam de amandelmeel toe. Als laatste voeg je nog de vanillepoeder en de limoenrasp toe.
  12. Doe de vulling in de springvorm en plaats deze in de voorverwarmde oven voor 65 tot 75 minuten.
  13. Dit verschilt per oven. Je kan zien dat de taart klaar is als de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen. Tot slot moet hij minimaal 4 uur in de koelkast staan om goed op te stijven. Je kunt de taart ongeveer 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Nu heb je dus voor 2 personen voor 4 dagen ontbijt klaar staan! Invriezen kan natuurlijk ook.

ontbijttaart

Af en toe een zoete cheat versnapering kan natuurlijk geen kwaad. Probeer daarom ook eens Miljuschka’s rogge zeezout brownie!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF