Slimme app spoort huidkanker op

Met de zomer in aantocht, is het belangrijk om ook je huid de nodige aandacht te geven. Want we wéten dat lekker bakken in de zon gevaarlijk is. Daarom is er nu een handige app.shutterstock_335321252

 

Opsporen

Huidkanker is de tweede van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland: 14 procent van alle mensen in Nederland die kanker krijgen, lijdt aan deze vorm. En natuurlijk helpt het om ook deze kanker zo vroeg mogelijk op te sporen.

 

Mole Mapper

Hou je van lekker zonnen of ben je veel buiten in de zomer? Dan is het smeren van een zonnebrandcrème smeren – een paar keer per dag – natuurlijk een must. Maar minstens zo belangrijk is het om je huid in de gaten te houden. Want heb jij het al eens gedaan: foto’s van je huid maken om je moedervlekken of vlekjes te ‘volgen’? Met de app Mole Mapper Plus fotografeer je plekjes op je huid en hou je ze goed in de gaten. Kost je € 1,99 in de App Store. In Google Play kun je ook deze app MoleScope met dezelfde functies downloaden.

PS. Download meteen (gratis) de UV Coach; deze geeft je een seintje als je te lang in de zon zit (voor Android en iPhone).

Happy & healthy summer!

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
11 oktober 2017

Recept: supergezonde granola

Bewegen Gezond Inspiratie Lifestyle Reizen
26 september 2018

Roderick Pijls trotseert hoge temperaturen op het giftige Lake Natron

Brein Gezond Stress
3 oktober 2017

Ervaar minder stress en angstgevoelens met behulp van meditatie-apps

Body & Mind Brein Gezond
31 oktober 2016

14 redenen waarom je leven fantastisch is

Gezond Voeding
7 februari 2018

Heerlijke zalmsalade

Bewegen Gezond
3 augustus 2017

6 dingen die je zou moeten doen na elke workout

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!