Slimme app spoort huidkanker op

Met de zomer in aantocht, is het belangrijk om ook je huid de nodige aandacht te geven. Want we wéten dat lekker bakken in de zon gevaarlijk is. Daarom is er nu een handige app.shutterstock_335321252

 

Opsporen

Huidkanker is de tweede van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland: 14 procent van alle mensen in Nederland die kanker krijgen, lijdt aan deze vorm. En natuurlijk helpt het om ook deze kanker zo vroeg mogelijk op te sporen.

 

Mole Mapper

Hou je van lekker zonnen of ben je veel buiten in de zomer? Dan is het smeren van een zonnebrandcrème smeren – een paar keer per dag – natuurlijk een must. Maar minstens zo belangrijk is het om je huid in de gaten te houden. Want heb jij het al eens gedaan: foto’s van je huid maken om je moedervlekken of vlekjes te ‘volgen’? Met de app Mole Mapper Plus fotografeer je plekjes op je huid en hou je ze goed in de gaten. Kost je € 1,99 in de App Store. In Google Play kun je ook deze app MoleScope met dezelfde functies downloaden.

PS. Download meteen (gratis) de UV Coach; deze geeft je een seintje als je te lang in de zon zit (voor Android en iPhone).

Happy & healthy summer!

Deel artikel

Lees ook


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
19 mei 2016

Hangmatyoga, wie wil dat nou niet?


Brein Gezond Voeding
13 september 2017

De positieve effecten van chocolade


Advies Body & Mind Brein Gezond
26 september 2016

Energetisch genezen: energie als medicijn


Brein Stress
6 februari 2018

5x hoe je obsessieve gedachten bant uit je brein


Body & Mind Gezond Video gezond Video magazine
28 oktober 2016

VIDEO: Arie Boomsma over gezondheid & guilty pleasures


Bewegen Gezond
4 juni 2017

Vaak last van knakkende knieën? Dit is wat het betekent…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!