Sociale media zorgen niet voor meer stress

3376955055_b0aba92518_o

Wie veel internet en vaak sociale media checkt, blijkt niet meer stress te hebben dan gemiddeld. Vrouwen die online foto’s uitwisselen, veel e-mailen en Twitteren en Facebooken zijn zelfs minder gestrest dan vrouwen die zulke diensten niet gebruiken.

Een Amerikaans onderzoeksbureau vroeg achttienhonderd mensen naar hun gebruik van internet en sociale media en de eventuele stress die dat hen oplevert. Dat laatste bleek in de praktijk dus hartstikke mee te vallen.

Online meeleven

Overigens ben je als actief internetter en sociale media-gebruiker niet helemáál gevrijwaard van stress. Doordat je gemakkelijker meer te weten komt over de problemen die anderen doormaken, zou je alsnog een beetje gestrest kunnen raken. Het best is, zo concluderen de wetenschappers, om dagelijks een paar keer Twitter en Facebook te checken, twee foto’s te delen en ongeveer 25 mails te ontvangen.

Opvallend genoeg vonden de Amerikaanse onderzoekers bij mannen geen enkel verschil: wel of niet actief internetten heeft bij hen geen effect op hun stressniveau.

Bron: NU.nl
Beeld: Spencer E. Holtaway (Flickr)
Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
10 november 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Ellen Hoog


Gezond Voeding
11 juni 2017

Vaderdag winactie: super easy ontbijtje op bed


Gezond
2 juni 2017

Verantwoord zonnen: dit moet je weten


Gezond Goed nieuws
3 mei 2016

Kruip vanavond maar eens vroeg onder de wol!


Advies Body & Mind Gezond Goed nieuws
29 mei 2016

De nieuwe trend: staand werken!


Voeding
14 februari 2017

Recept: kip met serranoham, tijm en tomaatjes uit de oven

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!