Sociale media zorgen niet voor meer stress

3376955055_b0aba92518_o

Wie veel internet en vaak sociale media checkt, blijkt niet meer stress te hebben dan gemiddeld. Vrouwen die online foto’s uitwisselen, veel e-mailen en Twitteren en Facebooken zijn zelfs minder gestrest dan vrouwen die zulke diensten niet gebruiken.

Een Amerikaans onderzoeksbureau vroeg achttienhonderd mensen naar hun gebruik van internet en sociale media en de eventuele stress die dat hen oplevert. Dat laatste bleek in de praktijk dus hartstikke mee te vallen.

Online meeleven

Overigens ben je als actief internetter en sociale media-gebruiker niet helemáál gevrijwaard van stress. Doordat je gemakkelijker meer te weten komt over de problemen die anderen doormaken, zou je alsnog een beetje gestrest kunnen raken. Het best is, zo concluderen de wetenschappers, om dagelijks een paar keer Twitter en Facebook te checken, twee foto’s te delen en ongeveer 25 mails te ontvangen.

Opvallend genoeg vonden de Amerikaanse onderzoekers bij mannen geen enkel verschil: wel of niet actief internetten heeft bij hen geen effect op hun stressniveau.

Bron: NU.nl
Beeld: Spencer E. Holtaway (Flickr)
Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Brein Gezond
28 mei 2016

Mediteren kun je leren: in 4 stappen


Stress
19 november 2017

Leren balanceren: op zoek naar jouw recept!


Bewegen Gezond Vrijheid & balans
4 augustus 2017

Geitenyoga: iets voor jou?


Brein Gezond Stress Winactie
18 oktober 2017

5 geheimen van georganiseerd werken + WIN


Gezond
10 juli 2017

11 makkelijke trucs om gezonder te leven


Gezond
31 maart 2017

Praten in je slaap: wat betekent dit?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!