Sociale media zorgen niet voor meer stress

3376955055_b0aba92518_o

Wie veel internet en vaak sociale media checkt, blijkt niet meer stress te hebben dan gemiddeld. Vrouwen die online foto’s uitwisselen, veel e-mailen en Twitteren en Facebooken zijn zelfs minder gestrest dan vrouwen die zulke diensten niet gebruiken.

Een Amerikaans onderzoeksbureau vroeg achttienhonderd mensen naar hun gebruik van internet en sociale media en de eventuele stress die dat hen oplevert. Dat laatste bleek in de praktijk dus hartstikke mee te vallen.

Online meeleven

Overigens ben je als actief internetter en sociale media-gebruiker niet helemáál gevrijwaard van stress. Doordat je gemakkelijker meer te weten komt over de problemen die anderen doormaken, zou je alsnog een beetje gestrest kunnen raken. Het best is, zo concluderen de wetenschappers, om dagelijks een paar keer Twitter en Facebook te checken, twee foto’s te delen en ongeveer 25 mails te ontvangen.

Opvallend genoeg vonden de Amerikaanse onderzoekers bij mannen geen enkel verschil: wel of niet actief internetten heeft bij hen geen effect op hun stressniveau.

Bron: NU.nl
Beeld: Spencer E. Holtaway (Flickr)
Deel artikel

Ook interessant

Gezond
26 oktober 2017

Het idee achter de DrainBag voor vrouwen met borstkanker

Gezond Stress Voeding
16 november 2016

Voorkom stress met gezonde voeding

Brein
21 december 2016

Als december niet helemaal jouw maand is

Brein Gezond
22 mei 2017

Mark Tuitert: ‘Er jaren jonger uitzien? Heb meer seks’

Gezond Magazine Voeding
5 oktober 2017

Recept: kokos speculaasbrood

Body & Mind Brein Geluk Gezond
27 september 2016

Interessante weetjes over de optimist

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!