Sporten hoeft maar één minuut te duren!

Beweging is voor iedereen goed. En voor de niet-sporters: het hoeft maar één minuut te duren!shutterstock_245423452

Een superkorte maar toch effectieve methode om te bewegen! Wat wil je nog meer?

 

Sprintjes

Aan de McMaster-University in Canada is onderzoek gedaan naar het verschil in bewegen tussen korte en lange afstanden, en de invloed daarvan op de gezondheid. Er waren twee groepen mensen: de eerste moest drie keer per week drie sprintjes van twintig seconden trekken. In totaal duurde de work-out tien minuten: twee minuten opwarmen, drie minuten afkoelen en twee minuten rustig fietsen tussen iedere sprint om te herstellen. Omdat het zo kort duurde, moesten ze daarin wel alles geven. De tweede groep fietste drie per week 45 minuten op een gematigd tempo.
Na twaalf weken werd het resultaat bekend.

 

Interval

Het verschil? Dat was er bijna niet. De gezondheidsresultaten waren nagenoeg gelijk. En dat terwijl de tweede groep bijna vijf keer zoveel meer tijd in het fietsen stak. Volgens een professor van de Universiteit ligt het aan de intervaltraining. Hierdoor ben je efficiënter dan dat je gematigd sport. ‘Je profiteert van de gunstige effecten van sporten, zonder dat het heel veel tijd kost.’

 

Ben je geen fietswonder? Dat is dan geen probleem. Ren bijvoorbeeld een keer naar huis vanuit je busstation. Of neem op je werk de trap een aantal keer snel in plaats van de lift. Het effect hiervan op je gezondheid is groter dan je denkt.

Zo houd je je lijf gezond (uit WENDY #7)! 

 

Bron: Scientias
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!