Sporten met een kater is dus echt niet verstandig

Denk nog maar eens goed na voordat je gaat sporten na een gezellig avondje met wat alcohol, want sporten met een kater schijnt helemaal niet goed voor je te zijn.

Je hebt dus redelijk wat gedronken en wil de volgende dag graag de calorieën er weer af sporten. Blijf dan toch maar lekker in je bed liggen. Want volgens experts is het echt niet verstandig om te aan sporten met een kater. Sportvoedingsexpert Stephanie Scheirlynck zegt: ‘Het is een mythe dat sporten helpt tegen een kater.’

Vochttekort

Met alcohol in je lichaam ontstaat er een vochttekort in je hersenen, want alcohol is vochtafdrijvend. Hierdoor komen je hersenen tegen je schedel aan te zitten, wat de welbekende hoofdpijn veroorzaakt. Als je dan gaat sporten en zweten, verlies je nog meer vocht en je moet vaker plassen.

Nog meer nadelen..

Alcohol versnelt daarnaast je polsslag en ademhaling. Hierdoor neemt je conditie af. En daarnaast kun je sneller spierpijn krijgen omdat het door beweging gevormde melkzuur minder snel wordt afgebroken omdat je minder vocht in je lichaam hebt. Ook vermindert je pijngevoel door alcohol, waardoor je sneller over je grenzen heen zal kunnen gaan. Gevolg: je hebt een grotere kans op blessures. En of het nog niet genoeg was, door alcohol gaat je gezichtsvermogen achteruit, je concentratievermogen vermindert, je reageert trager en je neemt vaak wat meer risico’s. Hierdoor kan de kans verhoogt worden op ongelukken. En je kan anderen in gevaar brengen..

Natuurlijk is er een verschil tussen één of twee glazen of behoorlijk wat mix-drankjes. Maar wat zeker is, is dat alcohol niet werkt om beter te presteren tijdens het sporten. Het is zelfs gevaarlijk.

Genoeg redenen om dat drankje te laten staan als je de volgende dag in de sportschool moet zijn toch?

Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Voeding
2 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Zomerse rijstsalade op Italiaanse wijze


Gezond Voeding
18 oktober 2017

Recept: zoete havermoutpap met kokoswater


Gezond Stress
30 mei 2017

Dol zijn op je werk geen garantie voor uitblijven burn out


Gezond Liefde Opvoeding
10 november 2017

Dag van de Mantelzorg: Vera heeft een zorgintensieve dochter (5)


Bewegen Gezond
21 juni 2017

7x voor deze yoga oefeningen hoef je je bed niet uit


Body & Mind Gezond lifestyle
20 oktober 2016

Van rookmoment naar beweegmoment

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!