Vier elk succes(je)!

In je leven heb je genoeg momenten dat er iets gevierd kan worden. De kunst is om het dan ook écht te gaan vieren!

 

shutterstock_289811429

 

Als je even stilstaat bij je geluksmomenten en je jezelf daarvoor ook beloond, heeft dat meer geluksmomenten tot gevolg.

 

Relatie

De Universiteit van California heeft aangetoond dat stilstaan bij geluksmomenten in een relatie een positieve invloed heeft op je relatie. Als je bijvoorbeeld tijdens een etentje, feestje of een heel fijne wandeling even bewust geniet van dat moment, ben je tevredener met je relatie. Je kweekt meer vertrouwen in elkaar en ervaart ook meer intimiteit.

 

Werk

Als je op werk een bepaald succes haalt, denk je vast soms: dat is me toch mooi gelukt! Ook al is een klein succesje, vier het vooral. Proost er bijvoorbeeld op, of ga op een welverdiend teamuitje. Als je het succes viert, ben je gemotiveerder en succesvoller op het werk dan mensen die dat niet doen.

 

Anders

Ook op andere vlakken is het goed om feestelijke momenten te vieren. Heb je bijvoorbeeld je rondje in de sportschool weer gemaakt? Of de grote lenteschoonmaak voltooid? Verwen jezelf dan om die prestatie te vieren.

Hoe groot of klein het succes dus ook is, vier het dus. Het heeft een positief effect op je gesteldheid; alles gaat net een beetje makkelijker. En dat leidt op zijn beurt weer tot meer successen!

 

Lees hier hoe jij een optimist wordt! 

 

Bron: Goedgevoel
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!