Start jouw dag met plezier: 5 tips voor tijd besparen in de ochtend

Het is weer zo ver! In alle regio’s zijn de scholen weer begonnen. Tijd voor ouders om ook weer aan de slag te gaan, maar dat vroege opstaan valt niet altijd mee. Stress, snel ontbijten, spullen vergeten. Voor velen heel herkenbaar. Hier 5 tips om jouw ochtend soepel te laten verlopen zodat jij de dag rustig kunt beginnen!

1. Alleen noodzakelijk

Al snel wordt er te veel tijd besteed in de ochtend aan onbelangrijke dingen, zoals tv kijken, social media bijhouden of de krant lezen. Heerlijk om rustig de dag te beginnen natuurlijk, maar zonde van jouw tijd. Door onnodige dingen te schrappen in de ochtend zul je zien dat je veel sneller bent.

2. Maak er ‘jouw’ ochtend van

Probeer de ochtend te beginnen met activiteiten die voor jou werken, zoals een lekker muziekje opzetten of juist in alle stilte je klaar te maken. Hierdoor begin je op jouw manier vrolijk aan de dag.

3. Ochtendroutine

Waarschijnlijk heb je al jarenlang een vaste ochtendroutine. Maar hoeveel van deze activiteiten hoeven eigenlijk niet in de ochtend? Voorbereidingen kunnen de dag van tevoren al gedaan worden: kleding klaarleggen, tassen van de kinderen inpakken of alvast je lunch klaarleggen. Dit scheelt tijd en zorgt voor meer rust in de ochtend.

4. Gebruik je reistijd

Dit verschilt natuurlijk onderling, maar als je lang in de trein zit kun je deze tijd nuttig gebruiken, zoals het checken van je e-mail. Hierdoor kom je goed voorbereid op je werk, zonder dat dit meer tijd van jou kost.

ochtendroutine

5. Vermijd haast

Zorg ervoor dat je alles kalm kunt uitvoeren in de ochtend. Geef een vaste plek aan je sleutels, jas, tas etc. Dit zorgt ervoor dat je op het laatste moment toch niet ineens in een paar minuten alles moet zoeken,waardoor je rustig de deur uit gaat.

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle Voeding
10 januari 2018

Recept: knapperige taco’s met rauwe coquilles

Doen Gezond Koken Voeding
19 april 2016

Koken met aanbiedingen: groene asperges met romige saus en gepofte aardappel

Doen Gezond Koken Voeding
30 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Courgetti met warmgerookte makreel en gegrilde prei

Gezond
11 mei 2017

Waarom zuchten zo gezond is

Brein
22 februari 2017

Waarom schamen we ons en wat kunnen we eraan doen?

Brein Geluk Gezond
29 september 2016

7 kleine geluksboosters voor jou

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!