Stedentrip Parijs: 12x doen met kinderen

Parijs_1Een stedentrip met het hele gezin? Absoluut! In veel Europese steden zijn ontzettend leuke dingen te doen met kinderen. Zo sta je met de Thalys binnen 3,5 uur in hartje Parijs, waar van alles te zien en te beleven is. Twaalf uitjes die kinderen fantastisch vinden!

1. Klauter de Eiffeltoren op

Als je in Parijs bent ga je natuurlijk een bezoekje brengen aan de Eiffeltoren van Gustave Eiffel. Je kunt via de website kaarten bestellen. Dit voorkomt dat je in de lange rij moet staan. Er is een leuke rondleiding voor kinderen.

Parijs_2

2. Hang een slotje aan de Pont des Arts

Koop in Nederland alvast een slotje en ga naar de brug der geliefden. Je vindt de beroemde brug naast het Louvre. Hang samen het slotje aan deze brug.

Parijs_3

3. Zoek de kroonluchter uit de ‘Phantom of the Opera’

De prachtige Opéra de Paris Garnier is gebouwd in opdracht van keizer Napoleon III. Bezoek de mooie bibliotheek en kijk of je de grote kristallen kroonluchter uit de wereldberoemde The Phantom of the Opera kunt vinden.

Parijs_4

4. Ga picknicken bij Palais du Luxembourg

Hier kun je heerlijk zitten op één van de stoelen terwijl de kinderen in een gehuurd bootje op de vijver rondvaren. Of ga naar het poppentheater, de speeltuin, de prachtige fonteinen of maak een rondrit op een pony.

Parijs_5

5. Neem de kabelbaan naar de Sacré-Coeur (en tel de trappen naar beneden)

Neem het kabelbaantje de heuvel Montmartre op naar de Sacré-Coeur en je hebt een prachtig uitzicht over Parijs. Om de hoek vind je Place du Tertre, waar veel kunstschilders aan het werk zijn.

Parijs_6

6. Bezoek het binnenstebuiten-museum

Ook wel bekend als het Centre Pompidou. De gekleurde buizen aan de buitenkant van het museum zorgen voor een bijzonder uiterlijk. Zelfs de lift zit aan de buitenkant. Vanaf de bovenste etage heb je een mooi uitzicht.

Parijs_7

7. Maak een grappige foto bij het Louvre

Het Louvre is één van de belangrijkste musea ter wereld. Het voormalige paleis is te groot om in één dag te bezoeken. Ga in ieder geval even naar de glazen piramide en probeer een foto te maken waarop het lijkt alsof je met je vinger het puntje van de piramide aanraakt.

Parijs_8

8. Ga naar het strand!

Van 20 juli tot 18 augustus is aan de Seine, tussen het Louvre en Pont de Sully, een echt strand te vinden: Paris Plage. Er zijn verschillende leuke activiteiten voor kinderen en heerlijke strandstoelen om even uit te rusten midden in de stad!

Parijs_9

9. Bekijk Parijs vanuit een luchtballon

In Parc André Citroën kun je met een luchtballon aan een lange kabel tot 150 meter omhoog. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Parijs_10

10. Pak een watertaxi

Met de Batobus kun je op acht locaties uitstappen en weer opstappen, bijvoorbeeld bij de Eiffeltoren.

Parijs_11

11. Kom op adem in het park

Jardin d’Acclimatation in Bois de Boulogne is een meer dan 150 jaar oud park en staat vol leuke attracties voor kinderen. Leuk alternatief als je de binnenstad even uit wilt.

Parijs_12

12. Doe de kidstour in het chocolademuseum

In Muséa de Chocolat zie je de 4000 jaar oude geschiedenis van cacao en chocolade, kun je workshops doen, demonstraties bekijken én je mag er proeven. Er is een speciale kidstour met leuke vragen.

Parijs_13

Tip: laat je kids de weg wijzen
Kinderen vinden het geweldig om op een dagje uit de weg te wijzen. Speciaal daarvoor zijn er superleuke kidscitytrips-gidsen ontwikkeld, boordevol bezienswaardigheden, tips, vragen en weetjes over Parijs, die voor kinderen zijn verzameld. De gids is onderandere te koop bij Bol.com voor € 10,-.

Met de kinderen naar Parijs? 12 leuke dingen om te doen!
Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond Goed nieuws
20 juni 2016

Internationale Yoga Dag 2016!

Gezond Goed nieuws Voeding
3 augustus 2016

Met dit drankje haal je het meeste uit je work-out

Brein Gezond
22 juli 2017

Hierom klinkt jouw stem anders dan je ‘m zelf hoort…

Bewegen Body & Mind Gezond Video gezond
10 augustus 2016

Beginnen met yoga was nog nooit zo makkelijk

Bewegen Gezond
23 oktober 2017

Stop met afvallen: word fit!

Bewegen Gezond
18 november 2016

Het is weekend, tijd voor een full-body workout!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!