Hoe blijf je gelukkig met je lief? Met deze tips van Goedele Liekens lukt het

Goedele Liekens geeft tips over leven lang samen

Wat wijst erop dat jij en je lief voor altijd bij elkaar zullen blijven? Onze seksuologe Goedele Liekens gidst je in de nieuwste editie van WENDY met tien tips naar het antwoord. We geven er alvast 3 bloot.

  1. Als je slaapt, heb je dan daadwerkelijk contact? Daarmee bedoel ik niet dat je de hele nacht lepeltje-lepeltje hoeft te liggen, bij sommigen heb je al dat er elektriciteit vrijkomt als de voeten elkaar raken, maar ga niet naast elkaar liggen zonder elkaar aan te raken of – nog erger – niks te zeggen. Do-de-lijk!
  2. Zie negatief gedrag van je partner niet als een persoonlijke eigenschap, maar als een tijdelijk iets. Je bént niet egoïstisch, je gedraagt je egoïstisch. Zeg ook: ‘Dat was egoïstisch’ in plaats van ‘jij bent egoïstisch’. Je voelt het verschil.
  3. Heel belangrijk: helpen jullie elkaars doelen te bewerkstelligen? De liefde moet groot genoeg zijn om beide partners erin te laten groeien. Als hij de marathon in New York wil lopen, moet hij trainen en heb jij de kinderen dus meer. En bij professionele doelen mag het nooit een belemmering zijn dat jij het die ander niet gunt. Dan houd je de ander onder de knoet en is er hiërarchie. Dat werkt niet. Gun elkaar die droom waar te maken!

Meer tips van Goedele Liekens

Wil jij ook gelukkig blijven in je relatie? Lees de andere 7 tips in WENDY #12 die nu in de winkel ligt!

Goedele Liekens is seksuologe en bekend van televisie. In elk nummer van WENDY schrijft zij over relaties en over alles wat er bij komt kijken om ze goed te houden.

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook leuk


Apps & Tech Brein Doen Gezond
27 oktober 2016

6x handige meditatie-apps


Gezond Goed nieuws
20 augustus 2016

Goed nieuws: wie leest, leeft langer


Brein Gezond lifestyle
11 april 2016

Een zee van verlichting


Stress
8 oktober 2015

Keuzestress? Met deze 5 tips ben je daar zo overheen!


Bewegen
4 januari 2017

Waarom je bikram yoga echt moet proberen


Bewegen Gezond Voeding
3 december 2016

9x meer energie in de wintertijd

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!