Strakke bovenarmen trainen in 4 stappen, volgens Mark Tuitert

Met de stijgende temperaturen word je ineens weer geconfronteerd met lichaamsdelen die het grootste gedeelte van het jaar bedekt zijn. Ik heb het nu over je bovenarmen! 

Het is niet verrassend dat de bovenarmen van Michelle Obama een veelbesproken onderwerp van gesprek waren. En ik moet toegeven: ze zijn ook mooi! Het zit niet alleen in gespierde biceps. Je schouders zijn een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje en natuurlijk je spier vet verhouding.

Iedereen de armen van Michelle Obama

Goed nieuws: voor iedereen een haalbare kaart! Afgezien van de workouts die ik geef voor Fitchannel hier een aantal tips om met mooie armen te kunnen pronken deze zomer. Doe dit drie keer per week, ongeveer 10 minuten per keer, en je zult al snel resultaat zien. Geen sportschool voor nodig. Oftewel: no excuses!

Lees ook van Mark Tuitert: ‘Er jaren jonger uitzien? Heb meer seks!’

Tip 1: Push Ups!

Ideaal want je kunt je overal opdrukken. Daarnaast kun je het langzaam opbouwen. Kijk hoeveel push ups je in één keer achter elkaar kan en gebruik dat als uitgangspunt. Is het nog te zwaar in het begin en heb je last van je rug, doe dan de push up vanuit je knieën. Extra voordeel: je traint meteen je buik en rugspieren!

Tip 2: Planken!

Je schouders en armen moeten flink aan het werk met ‘de plank’. Kijk ook hier weer hoe ver je in één keer komt en bouw vanuit daar verder op. Ook makkelijk te doen en je hebt geen gewichten nodig.

Tip 3: Doe de dip!

Oftewel de ‘tricepdip’. Een bankje in het park is ideaal voor deze oefening. Een (stevige) koffietafel binnen mag ook. Ga op de rand van de bank zitten. Plaats je handen naast je heupen. Je knokkels moeten naar voren wijzen en je armen strak langs je bovenlijf zijn. Je enkels zijn recht onder je knieën. Laat je billen langzaam langs de bank naar beneden zakken. Houd je rug zo recht mogelijk ondertussen. Dat gedeelte wat zo irritant kan wiebelen als je naar iemand zwaait zul je nu flink voelen branden als je de oefening goed doet!

Tip 4 Flesjes water oefeningen

Het is niet noodzakelijk om gewichtjes aan te schaffen als je twee flesjes water hebt! Er zijn genoeg oefeningen te doen met deze goedkope ‘dumbells’: shoulder press, kickbacks, tricep extension… Allemaal heel goed en makkelijk te doen. Thuis of op het strand!

En voor de duidelijkheid: een groot deel van het resultaat is afhankelijk van gezond eten. Dus kun je al die lekkere ijsjes deze zomer toch niet weerstaan? Probeer dan dit recept eens: Guilt free bananenijs.

Heel veel succes!

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks.

Win een abonnement op Fitchannel

WENDY online mag bij elke blog van Mark een abonnement weggeven op het thuisfitness-programma ‘In 8 weken fit met Mark Tuitert’ van Fitchannel.com.

En dat ziet er zo uit:

  • Maak van je woonkamer een thuisfitness-club
  • Kies zelf een programma
  • Bepaal je niveau middels een persoonlijke online intake
  • Train 3 x per week 25 minuten met Mark Tuitert als persoonlijke motivator en waar en wanneer jij wilt
  • Ontvang wekelijks makkelijke, gezonde recepten en voedingstips van deskundige Carolina
  • En train jezelf in 8 weken slank en fit

Winnen? Mail via winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. Fitchannel.

Deze actie loopt tot 19 juni. Voor deze prijsvraag gelden onze voorwaarden.

Voormalig schaatskampioen Mark Tuitert probeert met zijn wekelijkse blogs WENDY lezeressen in beweging te krijgen en gezonder te laten leven, met zijn eigen tips & tricks. Wil jij net zo fit worden als Mark? Op Fitchannel geeft hij drie keer per week total body workouts. Maak van jouw woonkamer je eigen fitnessclub en bereik je doelen met de hulp van Mark, jouw personal coach.

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Goed nieuws
28 april 2016

Tekenen is goed voor je geheugen!


Gezond
25 januari 2017

20 simpele dingen die je kunt doen om te ontspannen


Gezond
22 mei 2017

4x van dit eten word je moe


Advies Body & Mind Gezond
4 september 2016

Zo geniet jij optimaal van je zondagavond


Bewegen Gezond
19 juli 2017

Last van de hitte? Ga sporten!


Gezond Voeding
20 november 2016

Zo kun je bewust genieten van lekker eten

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!