Stress? Ga afwassen!

Afwassen

We hebben al vaker geschreven over activiteiten die je kunt doen om stress te verminderen, maar wist je ook dat alledaagse activiteiten zoals afwassen ervoor zorgen dat je stress afneemt? Lees snel hoe dit komt.

Uit een onderzoek van de Florida State University blijkt dat wanneer je alledaagse activiteiten -zoals afwassen- aandachtig en bewust uitvoert, je stress verminderd en je zelfbewustzijn verbeterd. Het is de bedoeling dat je let op je ademhaling, je bewust bent van je aanwezigheid, gedachten en acties.

En boenen maar!

Voor het onderzoek werden 51 studenten aan het afwassen gezet. Alle studenten werden in twee groepen verdeeld, waarbij de ene helft vooraf een kort stukje over afwassen moest lezen en de andere helft las een handleiding over zelfbewust afwassen. Bij zelfbewust afwassen moest men letten op de geur van de zeep, de temperatuur van het water en het aanraken van de afwas. Hieruit bleek dat de stress en ongerustheid van deze groep met 25 procent afnam. De groep die ging afwassen zonder er bij na te denken bleek geen voordeel van de taak te hebben.

Benieuwd naar de andere activiteiten die zorgen voor minder stress? Neem dan eens een middagdutje

Bron: Time
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
24 juli 2017

Waarom veel zitten zo slecht voor je is…


Brein Gezond Lezen
11 oktober 2016

De voordelen van lezen


Gezond Stress
17 november 2017

Met deze tips ervaar je minder stress


Gezond Voeding
29 november 2016

Koken met aanbiedingen: Aardappelgratin + salami + boerenkool


Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
2 mei 2016

Last van astma? Ook dan is yoga goed!


Voeding
15 april 2017

Hoeveel zout eet jij?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!