5x waar je in de supermarkt op moet letten qua gezond eten

gezond etenProducten vol e-nummers, een fruitshot zonder fruit, lightproducten met gevaarlijke stofjes, 0 procent vet maar bergen suikers, 25 suikerklontjes in een pakje sap. Zo baan je je in de supermarkt een weg naar echt gezond eten.

Kijk voorbij trucjes

Marketingtrucs, ze zijn er in alle soorten en maten. Wist je bijvoorbeeld dat producten met een lettertype in schrijfletter beter verkopen? Terwijl: gezonder is het niet.

Ga met volle maag

Ga niet winkelen als je trek hebt of moe bent. Dan koop je zonder nadenken veel te veel.

Light is heel relatief

Light is een beschermende claim. In lightproducten zit 30 procent minder suiker, calorieën of vet. Bij light-chips geldt het laatste. Alleen betekent dit niet dat ze ook 30 procent minder calorieën bevatten. Doordat er meer koolhydraten en eiwitten in light-chips zitten, bevatten die slechts 1- procent minder calorieën.

Vergelijk gezond eten per 100 gram

Omdat fabrikanten de grootte van de op het etiket vermelde portie zelf bepalen, kun je producten het best per 100 gram vergelijken.

Trap er niet in

‘Ambachtelijk’, ‘vers’, het klinkt zo mooi, maar vaak zijn het verkooppraatjes. Een ‘ambachtelijk’ brood kan gewoon uit de fabriek komen. Het verschil tussen gezondheid- of voedingsclaims en loze termen is vaak moeilijk te zien.

Lees nog meer handige tips in de WENDY Gezond!

Bron tekst: Wendy Magazine – Voedingscentrum.nl
Bron beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!