Zo maak je thee supergezond

thee gezondheid in een kopje

Met een kop warme thee op de bank is niet alleen even een heerlijk moment van ontspanning, maar wist je dat een thee met een twist heel goed is voor je gezondheid?

Kurkama

Ken je kurkuma al? Het donkeroranje stronkje is een onmisbare specerij in de Indische keuken en staat bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Voeg eens een schepje kurkumapoeder toe aan een kop groene thee.

Gember

Gember werkt ontgiftend en is verwarmend wanneer je je niet zo lekker voelt. Bovendien gaat het misselijkheid tegen. Rasp een paar centimeter in een zeefje in een glas en giet daar kokend water bij. Extra lekker en gezond met het sap van een halve citroen en twee theelepels honing.

Brandnetel

Brandnetelthee heeft een bloedzuiverende werking en gaat vermoeidheid tegen. Zelf maken is heel eenvoudig: verzamel jonge bladeren en topjes, het liefst uit eigen tuin. Trek wel een handschoen aan. Droog de brandnetel tussen kranten en verpulver tot losse kruidenthee.

Er zijn nog meer redenen waarom thee goed voor je is. Lees ook: ‘Waarom thee drinken goed voor je is

Cranberry

Cranberry’s helpen goed wanneer je last hebt van een beginnende blaasontsteking. Een alternatief voor suikerhoudende cranberrysap is cranberrythee. Drink wekelijks om je urinewegen te zuiveren.

Kruiden

Kruidenthee is officieel geen echte thee, want er zitten geen theebladeren in. Dus ook geen cafeïne! Daarom is kruidenthee een ideaal drankje voor het slapen gaan.

Paardenbloemblad

Thee van gedroogd paardenbloemblad helpt je lever en nieren met het afdrijven van afvalstoffen. Pluk jonge bladeren, was ze goed en laat drogen. Verpulver in een thee-ei en giet er kokend water bij. Drink niet meer dan twee koppen per dag.

Tekst: Hedwig Wiebes
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Stress
19 september 2015

10x tips om direct te ontstressen


Brein Geluk Geluksmomenten Gezond lifestyle
28 juni 2016

De mooiste zonsondergangen


Doen Gezond Koken Voeding
7 april 2016

Hapje zeewier? Lekker! (en gezond!)


Gezond
6 februari 2017

Mark Tuitert: 'Zo houd je goede voornemens vol!'


Doen Gezond Koken Voeding
6 juni 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Lonneke Nooteboom


Bewegen Gezond
4 juni 2017

Vaak last van knakkende knieën? Dit is wat het betekent…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!