Tips om makkelijker beslissingen te kunnen nemen

beslissingen

Eindeloos vergelijken en heel moeilijk een beslissing kunnen nemen. Ken je dat? Vaak is dit een signaal van perfectionisme. Op zich is daar niks mis mee, maar hoe fijn zou het zijn om makkelijker en sneller beslissingen te kunnen maken?

Vrouwen zijn vaak nog grotere twijfelaars dan mannen. Dit komt doordat vrouwen er vaker bij nadenken of ze bij een keuze iemand kwetsen of niet.

Tips voor de grote twijfelaars om makkelijker beslissingen te nemen

Goed is goed genoeg

En dat is precies zoals we het zeggen. Als het goed is, waarom wil je het dan alsnog anders? Je hebt al moeite met kiezen en nu heb een goede keuze genomen. Neem genoegen met goed.

Relativeer

We snappen dat bij belangrijke keuzes vaak wordt getwijfeld. Maar probeer ook te relativeren. Wat is het ergste dat er kan gebeuren als je die keuze maakt? Natuurlijk zijn het belangrijke keuzes die je moet maken in het leven, maar die vindt iedereen moeilijk. En als jij kiest wat voor jou het beste voelt, dan is dat goed genoeg.

Laat je keuze staan

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, laat die dan staan. Ga ook niet verder kijken naar andere mogelijke opties. Dus heb gekozen voor een zonvakantie in Spanje, ga dan lekker naar Spanje! Je hebt besloten dat dat de beste keuze is en waarom zou je dat dan nog veranderen?

Lijstje met voors en tegens

Heel cliche, maar het werkt vaak wel. Maak een lijstje met de voors en tegens van je verschillende keuzes. Heb je bij de één meer voors? Dan ga je voor die. Niet verder over nadenken.

Doen

En gewoon doen! Door heel veel na te denken wordt je keuze echt niet beter. En heb je achteraf spijt? Dan weet je hier meer over voor je volgende beslissingen.


Bron: SoChicken
Beeld: Shutterstock

Lees ook: De beste manier om je kledingkast eens goed op te ruimen