Met deze tips kan ook jij mindfulness vakantie vieren!

Op een prachtig strand, hoog in de bergen, midden in het regenwoud, hoe mooi de locatie ook is, de meeste mensen besteden de helft van hun vakantie met een andere plek in gedachten. Maar mindful vakantie vieren kán wel. Ook in je eentje.shutterstock_370121381

1. Durf niets te doen

Weinig verplichtingen, geen druk programma: op vakantie kun je jezelf trainen in de kunst van het nietsdoen.

2. Geef aandacht

Investeer in de mensen met wie je op vakantie bent of die je tegenkomt. Je hebt pas echt contact als je met je aandacht in het hier en nu bent en uit je gedachtewereld stapt.

3. Wandel

En wandel langzaam. Ga niet recht op een doel af, maar kijk om je heen en neem de wereld in je op.

4. Voel je dankbaar

Van alle fijne dingen in het leven, is vakantie er zeker een. Wees dankbaar dat je vakantie kunt vieren. En voor alle fantastische dingen die je er alleen of met elkaar meemaakt.

5. Geniet

Geniet van de vrije tijd, van de zon op je lijf, van het geluid van de zee, van de wind door je haar, van de stilte… van wat niet eigenlijk?

6. Lees in stilte

Zonder afleiding, zonder muziek, zonder televisie op de achtergrond – wellicht zonder gezelschap. Concentreer je op dat ene boek en laat je meevoeren door het verhaal.

7. Leef in het moment

Neem gedurende de dag de tijd om in het moment te komen. Breng je aandacht naar je ademhaling. Naar het strandzand dat tussen je tenen glijdt. Naar de grassprietjes die onder je voeten kriebelen.

Benieuwd naar de rest van de tips? Je leest het in WENDY #8!

Tekst: Lonneke Gillissen
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!