Van modeprinses naar bamboepaleis

De 34-jarige Elora Hardy had een succesvolle baan in de mode-industrie, maar besloot haar geluk aan de andere kant van de wereld te zoeken. In 2010 verhuisde ze van New York naar Bali om een bamboedorp te bouwen. 

Niemand had verwacht dat de modebewuste zakenvrouw jurken in zou ruilen voor bamboehuizen. Vijf jaar heeft ze kleding ontworpen voor Donna Karan. Maar haar roots liggen in Bali, waar haar vader John Hardy zes jaar geleden begon aan de bouw van een ‘groene school’, van bamboe. Toen Elora dit project zag, dacht ze: waarom is dit nog nooit eerder gedaan?

Ibuku

De bamboeplant is recyclebaar en tot op dat moment nog onbenut. Elora is met het ontwerp- en bouwteam Ibuku, wat staat voor ‘mijn moeder der aarde’ een green village-project gestart.  Met dit project hebben ze inmiddels vijftig bamboecomplexen uit de grond gestampt.

Bamboe

Bamboe heeft veel voordelen. Het is er in overvloed, het is duurzaam, licht, aardbevingsbestendig, gemakkelijk te vervoeren en zo sterk als staal. En het groeit snel, wel tot een meter per dag!

Van de 1.450 soorten bamboe die er bestaan, gebruikt Ibuku er slecht zeven. Het enige nadeel van bamboe is dat het slecht te beschermen is tegen insecten. Maar volgens Elora is er een insectenafstotend middel dat goed werkt.

Paleisje

Zowel het exterieur als het interieur van de bamboehuizen bestaat uit bamboe of ander duurzaam materiaal. De voornaamste doelgroep voor de huizen is dan ook milieubewuste mensen die graag een tweede huis op Bali willen kopen of huren. Maar ook toeristen kunnen een bamboepaleisje huren via Airbnb, voor 652 euro per nacht.

Bron: Ibuku
Elora verruilde haar baan in de top van de Amerikaanse mode-industrie voor een bouwproject op Bali. Inspirerende vrouw met een inspirerend verhaal!
Deel artikel

Lees ook


Voeding
9 november 2017

Miljuschka’s recept voor Perzisch perzikijs


Gezond
12 februari 2018

8 dingen die je moet weten over keelpijn


Gezond
9 januari 2018

11 makkelijke trucs om gezonder te leven


Gezond
20 juni 2017

2 zomerse smoothies uit Kim Feenstra’s kookboek Food Talk


Bewegen Gezond
27 juni 2017

3x zo behoud je je gezonde leefstijl tijdens de vakantie


Brein Gezond Magazine Stress Vrijheid & balans
20 september 2017

Tips voor een digitale detox

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!