Het verschil tussen een groot en klein budget voor je bruiloft

verschil tussen klein en groot budget van je bruiloft

De veronderstelling dat een dure bruiloft mooier is dan een budgethuwelijk is verre van waar. Waar de één twintigduizend euro heeft, kan de ander maar vijfduizend euro te besteden hebben. En toch kunnen beide bruiloften net zo fantastisch zijn. Een mooie bruiloft is niet per se duur, en een dure bruiloft is niet per se mooi. Wat is het verschil tussen een groot en klein budget? De dames van trouwplatform Engaged scheppen duidelijkheid.

Belangrijk bij een klein budget

Met een klein budget moet je keuzes maken en waarschijnlijk veel zelf doen, maar zolang je daar plezier in hebt, hoeft dat geen probleem te zijn.

  • Kies ervoor om je geld te steken in wat wij zien als de basis: de fotograaf, jullie outfits, de locatie, en het eten. Zorg dat je daarin investeert, en met het overige budget kun je alles inkleuren.
  • Heb je geld voor styling? Focus je op de grote elementen die iedereen het meest opvallen. Wij denken dan aan de backdrop van de ceremonie en de dinertafels. Pak eerst daar goed uit, en laat alle kleine dingen her en der even achterwege.
  • De allerbelangrijkste les die we geleerd hebben: probeer niet te doen alsof een budgethuwelijk super exclusief is, dat valt altijd op.

Een bruiloft met een groot budget

Een groot budget geeft je de mogelijkheid om het beste team van professionals om je heen te verzamelen. Die mensen gaan ervoor zorgen dat je dag onvergetelijk is: niet alleen in hoe het eruit ziet, maar ook in hoe jullie het geheel ervaren.

  • Een weddingplanner ontneemt jullie stress (en dat is veel waard!) en een stylist zorgt dat het er waanzinnig uit ziet.
  • Daarnaast kun je de hele ‘experience’ verdiepen door niet elementen toe te voegen, maar juist de bestaande elementen van betere kwaliteit te kiezen. Duurdere champagne, een extra gang tijdens het diner, exclusievere bloemen, mooier linnen, zilver bestek. Keep in mind: houd het classy, een dure bruiloft hoeft niet extravagant te zijn!

Vivian en Judith van Engaged laten je zien dat trouwen vooral persoonlijk, uniek, en ‘eigen’ mag zijn, in welke vorm dat dan ook is. Meer lezen? Klik hier voor alle artikelen van Vivian en Judith.

Deel artikel

Lees ook


Stress
19 september 2015

10x tips om direct te ontstressen


Bewegen
5 maart 2017

Yoga bij nek- en schouderpijn (deel 1)


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
12 mei 2016

Samen sporter maakt je sterker


Brein Gezond Goed nieuws
9 mei 2016

Vier elk succes(je)!


Bewegen Gezond
23 oktober 2017

Stop met afvallen: word fit!


Gezond Goed nieuws Voeding
16 juli 2016

Groente en fruit maken gelukkig

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!