Vivians wondermiddelen

Voedingscoach Vivian Reijs (39) wil via haar healthplatform VivOnline mensen meenemen in haar zoektocht naar gezonde voeding. Ze zweert bij de 80/20-regel: 80 procent van de tijd eet ze supergezond, 20 procent ‘gewoon lekker’ voedsel.Vivian Reijs

Roer om

‘Vijftien jaar geleden heb ik het roer omgegooid en ben ik anders gaan eten, gezonder. Een natuurarts heeft me daarbij geholpen en vanaf dat moment is mijn leven echt veranderd. De wolk is uit mijn hoofd, lijkt wel. Mijn vetjes en ook de cellulitis smolten weg, mijn opgeblazen buik werd een prima plat buikje, ik had weer energie. Hierdoor is mijn passie ontstaan voor mijn beroep en mijn healthblog. Geweldig toch, dat ik anderen nu kan helpen.’

Motto

‘Mijn motto: vervang tarwe door speltbrood of liever nog glutenvrije granen, zoals haver, boekweit en quinoa. Beweeg nuchter! Dus eerst sporten, dan pas eten. Drink en eet zo weinig mogelijk koemelkproducten en verdubbel je groente-inname. Begin je dag met een groene smoothie en groene juice. Zo heb he neten de nodige groente en fruit binnen. Maar ik ben ook weer niet superstreng in de leer. Ik wil geen freak zijn. Leefbaarder is de 80/20-regel. Oftewel: 80 procent van de tijd eet ik supergezond, 20 procent geniet ik gewoon van lekker voedsel. Anders verlang ik juist naar alles wat ik niet mag. Ik probeer wel gezonde snacks te eten, zoals notenrepen of pure chocolade.

Zuiveringszout

‘Omdat ik een gezondheidsfreak ben, wil ik geen deodorant meer die aluminiumchloride bevat. Die zou het risico op borstkanker verhogen. Nu zweer ik bij The Ohm Collection: een 100 procent natuurlijk deodorantpoeder zonder enge ingrediënten. Een potje kost wel 22 euro, maar je doet er zo een halfjaar mee. Soms gebruik ik zuiveringszout als deodorant. Mijn tanden bleek ik daar ook mee. Gewoon een beetje zuiveringszout mengen met de laagste dosering waterperoxide. Dat is 3 procent. Dit goedje verdun je met water en dan spoel je je mond ermee voor net even wat frissere, wittere tanden. Ideaal als je veel koffie hebt gedronken. En het is gewoon te koop bij de natuurwinkel. Zo hoef je tenminste niet te slapen met zo’n eng bitje met bleekmiddel.’

Dit is slechts 1 van de wondermiddelen van Vivian. Wil je weten wat haar andere wondermiddelen zijn? Dat lees je in de Wendy Gezond, die nu in de winkels ligt.

Bron tekst: Barbelijn Bertram
Bron beeld: Alexia van der Meijden

Deel artikel

Ook interessant

Stress
26 augustus 2015

Goed nieuws: augurken verminderen stress

Gezond Voeding
3 juni 2017

Lunchrecept: crunchy sandwich met gerookte kip

Gezond Goed nieuws
20 april 2016

Een doorbraak in het onderzoek naar kanker!

Stress
19 maart 2018

Stress geeft je superkrachten, maar soms even niet

Bewegen Gezond
19 juli 2017

Last van de hitte? Ga sporten!

Voeding Vrijheid & balans
21 december 2017

8 tips om je kersttafel mooi aan te kleden

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!