Waarom je je fitter voelt met planten in huis

Heb jij snel last van hoofdpijn? Of slaap je slecht? Dit zou kunnen liggen aan de droge, zuurstofarme lucht die je thuis inademt. Hoe je dit oplost? Gewoon met planten!

Zuurstof in je huis

Doordat onze huizen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, is er vaak veel te weinig zuurstof in je huis en adem je hele droge lucht in. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen.

Voor een gezond klimaat in huis zijn de temperatuur, een goede luchtkwaliteit en voldoende daglicht erg belangrijk. Verder zijn goede ventilatie en planten heel belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Gezuiverde lucht

Niet alleen zorgen planten voor extra zuurstof in je huis, er zijn ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten zorgen voor schone lucht in huis of op kantoor.

Hoe? De luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Daarna worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Ook dienen deze planten als natuurlijke luchtverfrissers, omdat ze onfrisse geuren afbreken. Een plant in huis is dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens gezond!

 

Bron: Ogreen 

Deel artikel

Lees ook


Gezond Stress Vriendschap
3 januari 2017

Waarom vrije tijd gelukkig maakt


Advies Body & Mind Brein Gezond
10 oktober 2016

Vroeg opstaan: zo maak je het een stuk fijner!


Bewegen
2 april 2017

10 redenen waarom yoga goed voor je is


Gezond
14 november 2017

Extra aandacht voor vrouwen met diabetes


Bewegen
20 maart 2017

Mark Tuitert: ‘Zo kom je van je spierpijn af’


Brein Gezond Goed nieuws
7 mei 2016

Zonnestralen zorgen voor een 'warmer' humeur!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!