Waarom je je fitter voelt met planten in huis

Heb jij snel last van hoofdpijn? Of slaap je slecht? Dit zou kunnen liggen aan de droge, zuurstofarme lucht die je thuis inademt. Hoe je dit oplost? Gewoon met planten!

Zuurstof in je huis

Doordat onze huizen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, is er vaak veel te weinig zuurstof in je huis en adem je hele droge lucht in. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen.

Voor een gezond klimaat in huis zijn de temperatuur, een goede luchtkwaliteit en voldoende daglicht erg belangrijk. Verder zijn goede ventilatie en planten heel belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Gezuiverde lucht

Niet alleen zorgen planten voor extra zuurstof in je huis, er zijn ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten zorgen voor schone lucht in huis of op kantoor.

Hoe? De luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Daarna worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Ook dienen deze planten als natuurlijke luchtverfrissers, omdat ze onfrisse geuren afbreken. Een plant in huis is dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens gezond!

 

Bron: Ogreen 

Deel artikel

Lees ook


Gezond
12 maart 2017

Yoga voor je handen: de 8 handgebaren


Gezond
16 januari 2017

De dagelijkse strijd tegen koude voeten en handen


Doen Gezond Koken Voeding
28 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Pigs in a blanket met power-smoothies


Advies Body & Mind Brein Gezond
3 juli 2016

De natuur als nachtlampje


Doen Gezond Koken Voeding
9 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Pizza met groene asperges en prosciutto


Brein
19 mei 2017

Je hoeft niet perfect te zijn

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!