Waarom je je fitter voelt met planten in huis

Heb jij snel last van hoofdpijn? Of slaap je slecht? Dit zou kunnen liggen aan de droge, zuurstofarme lucht die je thuis inademt. Hoe je dit oplost? Gewoon met planten!

Zuurstof in je huis

Doordat onze huizen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, is er vaak veel te weinig zuurstof in je huis en adem je hele droge lucht in. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen.

Voor een gezond klimaat in huis zijn de temperatuur, een goede luchtkwaliteit en voldoende daglicht erg belangrijk. Verder zijn goede ventilatie en planten heel belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Gezuiverde lucht

Niet alleen zorgen planten voor extra zuurstof in je huis, er zijn ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten zorgen voor schone lucht in huis of op kantoor.

Hoe? De luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Daarna worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Ook dienen deze planten als natuurlijke luchtverfrissers, omdat ze onfrisse geuren afbreken. Een plant in huis is dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens gezond!

 

Bron: Ogreen 

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond lifestyle
7 april 2016

Een recordpoging buiten-yoga!

Doen Gezond Koken Voeding
7 juni 2016

Koken met aanbiedingen: Thaise groene curry met tofu en frisse komkommersalade

Achter de schermen Brein Gezond Wendy
10 juli 2016

Stop met piekeren!

Brein Gezond
2 juli 2017

Even proberen: deze snelle oefening voor meer geluk

Gezond Goed nieuws Voeding
25 juni 2016

Hooikoorts? Na dit drankje niet meer!

Bewegen Gezond Vrijheid & balans
19 september 2017

5x feitjes over het vrouwenhart

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!