Waarom je je fitter voelt met planten in huis

Heb jij snel last van hoofdpijn? Of slaap je slecht? Dit zou kunnen liggen aan de droge, zuurstofarme lucht die je thuis inademt. Hoe je dit oplost? Gewoon met planten!

Zuurstof in je huis

Doordat onze huizen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd, is er vaak veel te weinig zuurstof in je huis en adem je hele droge lucht in. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen.

Voor een gezond klimaat in huis zijn de temperatuur, een goede luchtkwaliteit en voldoende daglicht erg belangrijk. Verder zijn goede ventilatie en planten heel belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Gezuiverde lucht

Niet alleen zorgen planten voor extra zuurstof in je huis, er zijn ook planten die een luchtzuiverende werking hebben. Deze planten zorgen voor schone lucht in huis of op kantoor.

Hoe? De luchtzuiverende planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Daarna worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Ook dienen deze planten als natuurlijke luchtverfrissers, omdat ze onfrisse geuren afbreken. Een plant in huis is dus niet alleen gezellig, maar ook nog eens gezond!

 

Bron: Ogreen 

Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Stress
3 oktober 2017

Ervaar minder stress en angstgevoelens met behulp van meditatie-apps

Gezond Lifestyle Voeding
9 januari 2018

Het ochtendritueel van Nyncke Beekhuyzen

Advies Gezond Voeding
2 juni 2016

Glaasje muntthee? Ja, gezond!

Bewegen Gezond
9 oktober 2017

De 3 beste oefeningen voor de achterkant van je benen

Bewegen Gezond
11 februari 2018

Hup, die (yoga)mat op!

Gezond Voeding
25 juli 2017

Waarom het afvallen maar niet lukt, ondanks een healthy lifestyle…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!