Smile! 8 x de voordelen van glimlachen op een rij

In 1963 werd het smiley-icoon bedacht door Harvey Ball. Het idee is om op deze dag terug te denken aan waar het eigenlijk allemaal mee begon: wat aardigs doen voor een ander en vooral heel veel glimlachen. Want van een glimlach worden we allemaal vrolijk toch? Bij deze daarom de voordelen van een glimlach op een rij. Heb je gelijk een mooi excuus om weer even wat goeds voor een ander te doen. Alsjeblieft… Graag gedaan!

In 1963 werd het smiley-icoon bedacht door Harvey Ball. Het idee is om op deze dag terug te denken aan waar het eigenlijk allemaal mee begon: wat aardigs doen voor een ander en iemand daarmee een mega glimlach op zijn of haar gezicht bezorgen. Want van een glimlach worden we allemaal vrolijk, toch? Bij deze daarom de voordelen van glimlachen op een rij. Heb je gelijk een mooi excuus om weer even wat goeds voor een ander te doen. Alsjeblieft… Graag gedaan!voordelen van glimlachen

Glimlachen maakt gelukkig

Ja, dat is echt zo… Zelfs als je misschien niet helemaal lekker in je vel zit. Je emoties beïnvloeden namelijk je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, maar andersom is dit ook het geval. Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Wel fijn om te weten, dachten wij zo!

Glimlachen werkt aanstekelijk

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een glimlach aanstekelijk is. Je weet wel, net zoals gapen. Als jij dus iemand ziet lachen, zal dit onbewust jouw lachspieren in je gezicht activeren en zul je sneller geneigd zijn om ook een glimlach op te zetten. Een hele makkelijke manier om een beetje positiviteit aan de wereld toe te voegen!

Het maakt je mooier

Mooi zijn zit hem niet zozeer in hoe je eruit ziet of hoe je je kleedt. Mooi zijn komt in onze ogen van binnen uit. Hoe je je voelt, dat straal je uit. Als jij je goed voelt en rondloopt met een mooie glimlach, dan communiceer je eigenlijk naar de buitenwereld dat je lekker in je vel zit. En ja, dat siert je!

Flirt skills!

In samenwerking met relatiepsychologe Sam Owen heeft eDarling onderzoek gedaan naar de glimlach. Zij doen uit de doeken waarom een glimlach het belangrijkste wapen is in de kunst van het verleiden.

voordelen van glimlachen

Het wekt vertrouwen

Een glimlach is eigenlijk een indirect signaal dat je iemand mag. Je stelt iemand hiermee gerust en geeft daarmee aan dat je te vertrouwen bent. In dit onderzoek kregen mensen foto’s te zien van honderddrieëntwintig mensen die ze nog nooit hadden gezien. Op sommige foto’s werden mensen neutraal afgebeeld en op andere foto’s glimlachten ze. Bij de glimlachende foto’s werden de personen vriendelijker, stabieler en betrouwbaarder ingeschat.

Weg met die stress

Als je glimlacht, komen er endorfinen vrij in je hersenen en dit draagt weer bij aan het verlagen van stress. In dit onderzoek werd vastgesteld dat als je even niet meer zo goed weet waar je het zoeken moet, een simpele smile je inzicht en concentratie weer even aanscherpt.

En je leeft ook nog eens langer

Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen die gelukkig zijn, over het algemeen langer leven. En ja, als je gelukkig bent, dan glimlach je logischerwijs weer vaker. Mooie wetenschap wel!

Meer in het moment leven

Glimlachen helpt je bij het ontspannen, maar het helpt je ook om meer in het moment te leven. Glimlach bijvoorbeeld eens wat meer om de kleine dingen. Dat fijne ochtendzonnetje bijvoorbeeld. Of wat dacht je van dat heerlijke moment dat je je kinderen intens ziet genieten? Door hier meer bij stil te staan (en dus een glimlach op te zetten), zie je de pracht van de kleine dingen in. En dat, dat maakt het leven nóg een stukje mooier!

Ohja, en als je dan toch zo lekker aan het glimlachen bent: hierbij gelijk een paar goede tips voor wittere tanden.
Ook leuk om te doen: iemand een glimlach cadeau geven…

Bron beeld: Shutterstock
Bron tekst: Mindfulmommy.nl, eDarling

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!