Brrrr: 6x de verrassende voordelen van koud weer

koud weerJaja, we moeten er weer aan geloven.. Het koude weer komt eraan. Wie weet heb je al aardig wat ochtenden lekker onder je warme dekentje gelegen, de kou gevoeld van boven de deken, en er enorm van gebaald dat je op moest staan. Niemand houdt echt van dit koude weer. Het is niet prettig, velen worden er niet zo vrolijk van én door de kou word je sneller verkouden. Maar, de kou heeft ook zeker voordelen!

Koud weer brengt ons dichter bij elkaar

Als het koud weer is, komen mensen dichter bij elkaar. Er gebeurt dan veel meer op het sociale vlak. Het liefst blijf je natuurlijk warm binnen onder een deken, maar als je eruit gaat, dan heb je met het koude weer dus vaker sociaal contact. Je bent geneigd om meer met familie en vrienden te bellen, om af te spreken, een praatje te maken of om lekker te knuffelen.

Meer genieten van warm weer

We doen het allemaal wel eens, verlangen naar de zomer, naar het warme weer. Maar alleen maar warm weer maakt je ook niet gelukkig. Stel dat het warme weer nooit meer verandert in koel/koud weer, dan raak je daar zo erg aan gewend. Maar als na de kou, weer de warme zon komt, dan kun je dat juist extra waarderen. Dus we hebben het koude weer wel nodig!

Koud weer kan ontstekingen verminderen

De temperatuurdaling van het koude weer kan ontstekingen verminderen van bijvoorbeeld je gekneusde teen of gestoten knie. Dit kan ook werken bij grotere ontstekingen. Atleten gebruiken bijvoorbeeld koudtherapie om hun spieren te laten herstellen.

Je hoeft je niet te focussen op je bikinilichaam

Hoe druk je in de zomer bent met je lichaam aftrainen, hoe chill je hier in de winter mee om kunt gaan. Je hoeft niet in bikini, dus je hoeft geen bikinilichaam te hebben. Het koude weer is wel een goed moment om fit te worden, maar je hoeft niet de hele tijd op te letten of je lichaam er perfect uitziet. Hoe lekker is dat; rustig sporten en niet de hele tijd hoeven kijken of je buik wel strak genoeg is?

Koud weer verbrandt calorieën

Wist je dat je met koud weer meer calorieën verbrandt? Als de temperatuur zakt, dan gaat je lichaam harder werken. Je lichaam draait overuren om je lichaamstemperatuur goed te houden, waardoor er ook calorieën worden verbrand door het harde werken. En heb jij het vaak koud, wie weet verbrand jij dan nog meer calorieën! 😉

Bron: Goed Gevoel, Trendstyle
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Voeding
7 maart 2017

Recept: gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos


Brein Geven & ontvangen Gezond Liefde Relatie Vriendschap
23 december 2017

Waarom geven en delen je een gelukkiger persoon maakt


Stress
3 oktober 2015

Stress? Ga afwassen!


Gezond Magazine Vrijheid & balans
22 september 2016

Het succes van Rens Kroes


Body & Mind Brein Geluk Gezond
27 september 2016

Interessante weetjes over de optimist


Gezond Goed nieuws
3 mei 2016

Kruip vanavond maar eens vroeg onder de wol!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!