Voorkom stress met gezonde voeding

Om stress te lijf te gaan, is gezonde voeding erg belangrijk. De recepten van onze wekelijkse rubriek ‘Koken met aanbiedingen‘ passen in een gevarieerd eetpatroon en zorgen ervoor dat je al een heel eind op weg bent om de strijd aan te gaan met stress.

Volgens Suzan Kuijsten, auteur van het boek ‘Hollend voor je stress uit’ is het belangrijk om je lichaam goed te onderhouden om het bestand te houden tegen stress. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol.

Energie

Je lijf heeft namelijk brand- én bouwstoffen nodig om te kunnen functioneren. Je haalt er de benodigde energie uit en de belangrijke bouwstoffen (voedingsstoffen): eiwitten, koolhydraten, vetten, water, mineralen en vitaminen.

Wat het lichaam goed kan gebruiken neemt het op en wat overbodig is verlaat het lichaam. Het verwerken van onbruikbaar voedsel belast echter de organen extra zwaar. Dat kost energie die je anders aan andere dingen had kunnen besteden.

Suiker

En dan zijn er nog voedingsstoffen die een verstorend effect hebben op bepaalde lichaamsprocessen. Denk hierbij aan geraffineerde suiker (dat in bijna al ons voedsel aanwezig is) waarvan de afbraak je lichaam een behoorlijke klus oplevert.

Hoe gezonder je eet, hoe vitaler je lijf, hoe beter je met stressvolle situaties om kunt gaan.

Gezonde voeding, gezonde recepten

Elke week publiceren we een recept van ‘Koken met aanbiedingen’: recepten die lekker, makkelijk, voordelig en ook gezond zijn. Dus heb je zin een gevarieerd dieet, probeer dan deze recepten uit:

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken. Vanaf 14 november gaan we van start, maar het is altijd mogelijk om op een later moment in te stappen.

Geef je op voor de workshop ‘ Minder stress’ , en ontvang het boek ‘Hollend voor je stress uit’.

Bronnen: Boek ‘Hollend voor je stress uit’ van Suzan Kuijsten, Koken met aanbiedingen
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Opvoeding
7 september 2016

Yoga met je kind? Maak er een spel van


Brein Stress
18 mei 2017

5x hoe je obsessieve gedachten bant uit je brein


Brein Vrijheid & ambitie
11 december 2016

De do's en don'ts van lijstjes


Gezond Voeding
18 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Tortilla’s met tonijn, rode paprika en ei


Stress
30 januari 2017

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?


Gezond
2 april 2017

8 tips om de dag goed af te sluiten (en beter te slapen)

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!