Vrienden maken op oudere leeftijd, zo kun je dat doen!

Vriendschap sluiten is niet een vanzelfsprekend iets. Althans, niet meer. Toen je jonger was ging het meestal vanzelf; je maakte vriendinnetjes op school, in de straat of op je sportclub. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder vanzelfsprekend dit lijkt te zijn. Hoe pak je zoiets aan?

Zorg dat je goed in je vel zit

Wanneer je je goed voelt over jezelf, zul je dit ook uitstralen naar de buitenwereld, waardoor je eerder nieuwe contacten opdoet. Dus ga dingen doen waar jij blij van wordt. Shoppen, mediteren, sporten, filmavondjes, lekker koken, uren badderen, een nieuwe hobby starten of een cursus persoonlijke ontwikkeling volgen. Hoe beter jij in je vel zit, hoe eerder er leuke personen op je pad zullen komen.

Bedenk wat voor vriendschap je zoekt

Het is een groot verschil of je iemand zoekt om mee te sporten of een vriendin wilt om diepgaande gesprekken mee te voeren. De eerste kun je misschien wel op werk, sportschool of schoolplein vinden, terwijl je voor diepere vriendschappen bijvoorbeeld weer beter bij een cursus persoonlijke ontwikkeling kunt kijken. Natuurlijk kan van het één ook altijd het ander komen, maar zorg er in ieder geval voor dat je helder hebt wat je precies mist.

Kijk online

Vind je het lastig om zomaar iemand aan te spreken in het dagelijks leven? Dan is het internet een handige en veilige plek voor jou. Er zijn meerderde initiatieven online om vriendinnen te zoeken. Zo kun je gericht zoeken naar personen in dezelfde leeftijd en woonplaats en dan weet je ook zeker dat deze vrouwen ook openstaan voor nieuwe contacten.

Maak tijd

Het klinkt heel cliché, maar vaak wordt het zoeken naar nieuwe vrienden als lage prioriteit gezien. We verwachten dat het vanzelf komt, maar juist hiervoor moet je tijd maken. Investeren in nieuwe contacten die je opgedaan hebt is cruciaal. Dus kom van die bank af en maak tijd voor een nieuwe cursus, en/of hobby. Ook een idee: ga eens naar een boeken- of kookclub.

Wees jezelf

In deze fase van je leven is het echt niet meer nodig om je aan te passen om in een bepaald groepje te passen. Blijf lekker jezelf. Degenen waarmee je een natuurlijke klik hebt zullen dat waarderen. Je zult gelijk merken dat er dan wederzijdse energie vrijkomt en dat het contact vanzelf soepel gaat verlopen.

Dit blog is geschreven door VriendinnenOnline.nl, de plek waarbij je online op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendinnen kunt maken. 

 

Deel artikel

Lees ook


Gezond Vrijheid & balans
30 juni 2018

Happy & healthy: Overnight oats


Brein Geluk Gezond
29 september 2016

7 kleine geluksboosters voor jou


Stress
30 oktober 2017

Zo houd je de regie in je hoofd


Bewegen
27 februari 2017

De 5 bekendste yogavormen


Stress
7 september 2016

9 tips voor minder stress


Doen Gezond Koken Voeding
24 mei 2016

Gevulde omelet met rookworst, tuinbonen en tuinkers

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!