Vrienden maken op oudere leeftijd, zo kun je dat doen!

Vriendschap sluiten is niet een vanzelfsprekend iets. Althans, niet meer. Toen je jonger was ging het meestal vanzelf; je maakte vriendinnetjes op school, in de straat of op je sportclub. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder vanzelfsprekend dit lijkt te zijn. Hoe pak je zoiets aan?

Zorg dat je goed in je vel zit

Wanneer je je goed voelt over jezelf, zul je dit ook uitstralen naar de buitenwereld, waardoor je eerder nieuwe contacten opdoet. Dus ga dingen doen waar jij blij van wordt. Shoppen, mediteren, sporten, filmavondjes, lekker koken, uren badderen, een nieuwe hobby starten of een cursus persoonlijke ontwikkeling volgen. Hoe beter jij in je vel zit, hoe eerder er leuke personen op je pad zullen komen.

Bedenk wat voor vriendschap je zoekt

Het is een groot verschil of je iemand zoekt om mee te sporten of een vriendin wilt om diepgaande gesprekken mee te voeren. De eerste kun je misschien wel op werk, sportschool of schoolplein vinden, terwijl je voor diepere vriendschappen bijvoorbeeld weer beter bij een cursus persoonlijke ontwikkeling kunt kijken. Natuurlijk kan van het één ook altijd het ander komen, maar zorg er in ieder geval voor dat je helder hebt wat je precies mist.

Kijk online

Vind je het lastig om zomaar iemand aan te spreken in het dagelijks leven? Dan is het internet een handige en veilige plek voor jou. Er zijn meerderde initiatieven online om vriendinnen te zoeken. Zo kun je gericht zoeken naar personen in dezelfde leeftijd en woonplaats en dan weet je ook zeker dat deze vrouwen ook openstaan voor nieuwe contacten.

Maak tijd

Het klinkt heel cliché, maar vaak wordt het zoeken naar nieuwe vrienden als lage prioriteit gezien. We verwachten dat het vanzelf komt, maar juist hiervoor moet je tijd maken. Investeren in nieuwe contacten die je opgedaan hebt is cruciaal. Dus kom van die bank af en maak tijd voor een nieuwe cursus, en/of hobby. Ook een idee: ga eens naar een boeken- of kookclub.

Wees jezelf

In deze fase van je leven is het echt niet meer nodig om je aan te passen om in een bepaald groepje te passen. Blijf lekker jezelf. Degenen waarmee je een natuurlijke klik hebt zullen dat waarderen. Je zult gelijk merken dat er dan wederzijdse energie vrijkomt en dat het contact vanzelf soepel gaat verlopen.

Dit blog is geschreven door VriendinnenOnline.nl, de plek waarbij je online op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendinnen kunt maken. 

 

Deel artikel

Lees ook


Doen Gezond Koken Liefde Opvoeding Voeding
31 oktober 2015

Lekkere Halloween traktaties om met je kinderen te maken


Gezond Voeding
3 oktober 2017

Zo doorbreek je je ongezonde eetgewoontes


Gezond Voeding
31 mei 2017

Leesfeest: de ‘Healthy Sisters’ vielen samen 50 (!) kilo af


Gezond
6 maart 2017

Zo makkelijk is mediteren (en het effect is enorm)


Brein Gezond
30 september 2017

Zo bereik je je doelen makkelijker


Brein Gezond Opvoeding Stress
30 november 2017

Onze jeugd is heel gelukkig (maar voelt wel veel stress)

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!