Waanzinnige wraps met Hollandse groenten

IMG_0143
Wat moet je vanavond nou weer eten? Om je te helpen met die terugkerende vraag laten we regelmatig een recept zien van een gerecht dat niet alleen lekker is en gemakkelijk te maken, maar ook boordevol gezonde (Hollandse) groenten zit.

Deze week maken we twee verschillende wraps. De eerste variant bestaat uit rosbief, roomkaas met kruiden en rucola. Laatstgenoemde zit vol vitamine A en is dus goed voor je ogen. Daarnaast is rucola een bron van kalium en ijzer.

Wat heb je nodig (één wrap)?

1 volkorenwrap
3 plakjes rosbief
1 eetlepel roomkaas met kruiden (wij gebruikten bieslook)
een handjes rucola
IMG_0106

Hoe je ‘m maakt?

Besmeer de wrap helemaal met roomkaas. Leg hier vervolgens wat plakjes rosbief op en maak af met flink wat rucola. Rol de wrap op en snijd hem doormidden. Heb je een feestje? Snijd de wrap dan in kleinere stukjes, zodat iedereen een stukje kan pakken.

Voor de tweede wrap gebruiken we zalm, avocado, veldsla en een heerlijke combinatie van sojasaus en mayonaise. Zalm en avocado zijn beide voorbeelden van eten waar gezonde vetten in zitten. Daarnaast bevatten ze ontzettend veel vitaminen.

Wat heb je nodig (één wrap)?

1 volkorenwrap
2 plakjes gerookte zalm
1/4 avocado
1 theelepel mayonaise
1 theelepel sojasaus
een handje veldsla
IMG_0096

Hoe je ‘m maakt?

Meng de sojasaus en de mayonaise tot het een smeerbaar geheel is. Smeer vervolgens je wrap ermee in. Beleg de wrap met zalm, avocado en veldsla. Rol ook deze op en snijd hem in twee of meerde stukken. Het is natuurlijk het leukste wanneer je meerdere wraps maakt en ze op een mooie schaal serveert. Als maaltijd of als hapje, dit recept is overal geschikt voor.

Eet smakelijk!

De recepten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Westland, bakermat van gezonde voeding. Niet voor niets de ‘versapotheek’ van Nederland genoemd.
WESTLAND LOGO

Deel artikel

Ook leuk


Bewegen
3 april 2017

5 tips van Mark Tuitert tegen voorjaarsmoeheid


Stress
29 november 2016

Volg online de WENDY workshop Minder stress


Bewegen
16 april 2017

Zo doe je simpel yoga tijdens je werk


Bewegen Gezond lifestyle
26 augustus 2016

15 dingen die je kunt doen tijdens het warme weer


Brein Gezond
31 oktober 2016

Energetisch genezen: oefening tegen overgangsklachten


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
13 april 2016

Dit is wat een avondje sporten met je doet!