Waanzinnige wraps met Hollandse groenten

IMG_0143
Wat moet je vanavond nou weer eten? Om je te helpen met die terugkerende vraag laten we regelmatig een recept zien van een gerecht dat niet alleen lekker is en gemakkelijk te maken, maar ook boordevol gezonde (Hollandse) groenten zit.

Deze week maken we twee verschillende wraps. De eerste variant bestaat uit rosbief, roomkaas met kruiden en rucola. Laatstgenoemde zit vol vitamine A en is dus goed voor je ogen. Daarnaast is rucola een bron van kalium en ijzer.

Wat heb je nodig (één wrap)?

1 volkorenwrap
3 plakjes rosbief
1 eetlepel roomkaas met kruiden (wij gebruikten bieslook)
een handjes rucola
IMG_0106

Hoe je ‘m maakt?

Besmeer de wrap helemaal met roomkaas. Leg hier vervolgens wat plakjes rosbief op en maak af met flink wat rucola. Rol de wrap op en snijd hem doormidden. Heb je een feestje? Snijd de wrap dan in kleinere stukjes, zodat iedereen een stukje kan pakken.

Voor de tweede wrap gebruiken we zalm, avocado, veldsla en een heerlijke combinatie van sojasaus en mayonaise. Zalm en avocado zijn beide voorbeelden van eten waar gezonde vetten in zitten. Daarnaast bevatten ze ontzettend veel vitaminen.

Wat heb je nodig (één wrap)?

1 volkorenwrap
2 plakjes gerookte zalm
1/4 avocado
1 theelepel mayonaise
1 theelepel sojasaus
een handje veldsla
IMG_0096

Hoe je ‘m maakt?

Meng de sojasaus en de mayonaise tot het een smeerbaar geheel is. Smeer vervolgens je wrap ermee in. Beleg de wrap met zalm, avocado en veldsla. Rol ook deze op en snijd hem in twee of meerde stukken. Het is natuurlijk het leukste wanneer je meerdere wraps maakt en ze op een mooie schaal serveert. Als maaltijd of als hapje, dit recept is overal geschikt voor.

Eet smakelijk!

De recepten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Westland, bakermat van gezonde voeding. Niet voor niets de ‘versapotheek’ van Nederland genoemd.
WESTLAND LOGO

Deel artikel

Ook leuk


Gezond Goed nieuws Voeding
24 juni 2016

Rode wijn voor een mooie haardos!


Stress
7 november 2016

Energetisch genezen: oefening tegen stress


Doen Gezond Koken Voeding
9 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Pizza met groene asperges en prosciutto


Gezond
27 april 2017

Een kater bestrijden: hoe het niet moet!


Body & Mind Brein Geluk Gezond
27 september 2016

Interessante weetjes over de optimist


Bewegen Gezond
30 mei 2017

8 redenen om met yoga te beginnen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!