Waarom je bikram yoga echt moet proberen

bikram yoga

Iedereen kent yoga wel. Je vindt het ontzettend saai of je houdt ervan en raakt er heerlijk ontspannen van. Maar heb je ook wel eens gehoord van bikram yoga? Onze Wendy doet dit al jaren!

Wat is bikram yoga?

Bikram yoga is een serie die bestaat uit 26 houdingen die in een warme ruimte worden beoefend. De oefeningen verbeteren de bloedsomloop, de flexibiliteit en ze zorgen voor het voorkomen en sneller genezen van eventuele blessures. Bikram yoga is geschikt voor jong en oud, voor beginners en mensen die het al jaren beoefenen, zoals onze eigen Wendy!

Dus nu denk jij, oke, 26 houdingen aannemen in een warme ruimte, waarom? Die ‘warme ruimte’ is een ruimte waarin het rond de 38 graden is. Even lekker ‘bikrammen’ wordt dus lekker zweten!

Waarom bikram yoga?

En nu denk je waarschijnlijk, waarom ga ik met bijna 40 graden sporten? Nou, omdat die warmte je lichaam flexibeler maakt, waardoor er minder kans is op blessures én het helpt bij het reinigen van het lichaam. Bikram yoga verbetert ook je kracht, evenwicht en uithoudingsvermogen. Je kunt je ademhaling beter onder controle houden, waardoor je meer rust creëert. De mentale pluspunten zijn dat je aan je zelfvertrouwen, geduld, concentratie, vastberadenheid en zelfbeheersing werkt. Ook is het zo dat bikram yoga geweldig is voor je rug en je zenuwstelsel.

Wendy over bikram yoga

‘Ik kom altijd met onwaarschijnlijk veel energie uit de les. Als ik een liveshow moet doen met The Voice of Holland, werk ik dertien uur achter elkaar. Na een yogales vlieg ik door de dag.’ Wendy heeft altijd fanatiek gesport. Ze is professioneel danseres geweest en ze liep veel hard. Na de geboorte van haar zoon Sem, lukte dat niet meer en is ze bikram gaan proberen. ‘Het heeft me echt veranderd. Ik was eerst überhaupt niet in staat om anderhalf uur mijn mond te houden en me te concentreren. Doordat je dat focussen bij bikram yoga zo traint, kun je in het dagelijkse leven beter met moeilijke situaties omgaan. Ik ben veel relaxter, de lessen werken enorm door. Iedereen om me heen – mijn moeder, de kinderen, mijn man – zegt ook altijd: Ga lekker naar yoga. Omdat ze weten wat het resultaat is, haha!’

De 26 houdingen (asana’s)

En, heb je al zin om met bikram te beginnen? Om je alvast een eindje op weg te helpen kun je de 26 houdingen thuis al een keer oefenen. En dan hoef je het straks alleen nog in die 40 graden uit te voeren!

bikram yoga

Extra

Wendy zat afgelopen zomer bij RTL Late Night om te praten over bikram yoga. Klik hier of op het plaatje om het fragment terug te kijken!

bikram yoga

Bron: Wendy Magazine, Gezondheidsnet
Beeld: Wendy Magazine, Followfitgirls