Waarom geven en delen je een gelukkiger persoon maakt

Tijdens de kerstdagen geven Nederlanders massaal aan de mensen om wie zij geven, maar hoe vaak geef jij zomaar iets weg? Want geven en delen maakt niet alleen een ander gelukkig, het maakt ook jezelf een gelukkiger persoon! 

Geven maakt gelukkiger dan ontvangen

Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mensen zich gelukkig voelen als ze geld uitgeven aan hun omgeving. Het opmerkelijke van dit onderzoek is dat mensen zich gelukkiger voelen als ze iemand anders wat geven, dan als ze zichzelf iets cadeau doen. Ook zou de dankbaarheid van anderen stressverlagend werken en heeft de persoon die geeft en deelt een positiever gevoel over zijn leven.

De kleine dingen

Niet alleen geld weggeven geeft ons een goed gevoel, ook het geven van kleine dingen maakt gelukkig: een spontaan cadeautje aan iemand, een kaartje als iemand ziek is of misschien wel je buurvrouw helpen met de boodschappen. Ook hoeft het geen geld te kosten om een ander en jezelf gelukkig maken, mensen hebben soms gewoon even een luisterend oor of een troostende arm om de schouder nodig.

Delen

Delen kan ook op verschillende manieren. Een goed voorbeeld van gelukkiger worden door  delen is een compliment geven aan bijvoorbeeld een vriendin die erg haar best heeft gedaan op haar outfit. De positieve reactie en dankbaarheid komt dan weer naar voren en weer krijg jij daardoor een positiever gevoel over jezelf en je leven.

Vertrouwensband

Als je iets met iemand deelt, een cadeautje, geheim of compliment, zorgt het ervoor dat jullie een groter vertrouwen in elkaar opbouwen. Deze vertrouwensband geeft je een gelukkig gevoel. Verder is dit effect ook op grotere schaal aangetoond in een onderzoek naar de gelukkigste landen in de Europese Unie. Niet de rijkste landen werden bestempeld als het gelukkigst, maar de landen waar er het meest sprake was van vertrouwen en sociale interactie tussen de inwoners!

Geven en delen maakt je dus een gelukkiger persoon, het maakt niet uit hoe je het doet, als je maar voor dankbaarheid en vertrouwen zorgt!

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond
1 mei 2018

Tortilla recept met kalkoen

Bewegen Gezond
4 juni 2017

Vaak last van knakkende knieën? Dit is wat het betekent…

Achter de schermen Bewegen Gezond Wendy
23 juli 2016

Olympisch leven na de topsport

Brein Gezond Lifestyle Stress Vrijheid & balans
19 juli 2018

In je bikini op Insta: durven we dat echt allemaal?

Achter de schermen Gezond
27 april 2016

Bijkomen van Koningsdag (en nacht) …

Brein Gezond Lezen
11 oktober 2016

De voordelen van lezen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!