Waarom is goede sportkleding belangrijk?

Van sporten genieten, dat kun je leren… Onder andere het sporten in de juiste kleding maakt een trainingsessie nét even wat aangenamer. Tegenwoordig wordt sportkleding echter vaak gekocht met het oog op de mode, maar de functionaliteit van sportkleding wordt regelmatig vergeten. Goede sportkleding kan een hoop betekenen voor je workout, dus kies dit met zorg uit. Om je alvast een handje te helpen, leggen we eerst uit wat er nou zo belangrijk is aan sportkleding. Ook tonen we een aantal voorbeelden om je alvast een stap in de goede richting te laten zetten.

Van sporten genieten, dat kun je leren… Onder andere het sporten in de juiste kleding maakt een trainingsessie nét even wat aangenamer. Tegenwoordig wordt sportkleding echter vaak gekocht met het oog op de mode, maar de functionaliteit van sportkleding wordt regelmatig vergeten. Goede sportkleding kan een hoop betekenen voor je workout, dus kies dit met zorg uit. Om je alvast een handje te helpen, leggen we eerst uit wat er nou zo belangrijk is aan sportkleding. Ook tonen we een aantal voorbeelden om je alvast een stap in de goede richting te laten zetten.Waarom is goede sportkleding belangrijk

Goede sportkleding: waar je op moet letten

Ademend

Koop kleding die ‘ademt’ en zorgt voor een fijne temperatuur- en vochtregeling. Als je sport in een warme omgeving is dit erg belangrijk. De kleding moet het zweet goed kunnen afvoeren zodat je afkoelt tijdens het sporten. Zo houd je je lichaamstemperatuur op het goede niveau. Als je in een koude omgeving sport, dan zorgt de temperatuur- en vochtregeling ervoor dat de huid redelijk droog blijft. Je koelt na het zweten niet te veel af.

schermafbeelding-2016-09-22-om-09-52-13

Teek sea fairy hot pant

Ondersteunend

Ondersteuning is vooral erg belangrijk als het om sportbeha’s gaat. Dit omdat als je met een normale bh sport, je borsten ongewenst teveel op en neer kunnen gaan. Bij veel vrouwen is dit ook pijnlijk en het kan zelfs een reden zijn om niet te gaan sporten. Daarom is het van belang om een sportbeha te dragen. Deze bh’s zitten fijn én ze zien er heel hip uit.

Bij onder andere Hunkemöller kun je mooie, fijne en kwalitatief goede sportbeha’s kopen.

schermafbeelding-2016-09-22-om-09-47-51

HKMX The All Star sport bh Level 2

Materiaal

Goede sportkleding is gemaakt van speciaal materiaal en kan jouw hele workout verslechteren of verbeteren. Het is aan te raden om geen puur katoen te dragen. Deze stof neemt je zweet wel op, maar voert dit vervolgens niet af. Hierdoor blijft je kleding nat. Kleding van synthetische vezel is wel aan te raden. Deze stof is comfortabel, laat zweet door en blijft droog. Een combinatie van katoen met synthetische vezel kan dan weer wel.

En tenslotte, let er vooral op wat jij lekker vindt zitten. Een gladde of ruwe stof, een lange of korte broek, een topje of een shirt. Als jij je comfortabel voelt, dan gaat het sporten vaak ook een stuk beter! Last thing to do? De lekkerste nummers voor je work-out selecteren en trainen maar!

Bron: Zen artikelen, Veiligheid.nl, StyleCowboys, Gezondheidsnet
Bron beeld: Shutterstock, Hunkemöller, Dristi

Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Gezond Video gezond
3 september 2016

3x yoga-oefeningen tegen rugpijn


Brein Gezond Opvoeding
20 november 2016

Tips voor ouders met gamende kinderen


Stress
23 januari 2017

Waarom kunnen we niet meer stoppen met hollen?


Brein
10 juli 2017

5x je eigen geluk creëren: zo doe je dat


Bewegen Gezond Liefde Vriendschap
4 oktober 2017

De beste tips om je hond of kat te verwennen met Dierendag


Body & Mind Gezond Liefde Relatie
5 februari 2018

10x wat je slaaphouding over je relatie zegt

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!