10 redenen waarom kinderen geweldig zijn

Zijn kinderen nou verschrikkelijk of geweldig? Hier kunnen de meningen over verschillen. En misschien verschilt je eigen mening ook wel af en toe. Maar, eigenlijk zijn kinderen vooral heel leuk! En we kunnen ook nog eens heel veel van ze leren! waarom kinderen geweldig zijn? Daar praten we je graag over bij…

1. Ze zijn oprecht

Als kinderen een mening hebben, dan zullen ze dit ook eerlijk vertellen. En ja, ook de harde waarheid. Dus bereid je voor 😉

2. Ze zijn enthousiast

Omdat kinderen veel dingen voor het eerst meemaken, vinden ze heel veel dingen leuk en zijn ze super enthousiast.

3. Ze zijn blij met de kleinste dingen

Denk bijvoorbeeld eens aan een Kindersurprise ei. Het is zo simpel, maar zo geweldig. Het kleine stukje chocola én natuurlijk de verrassing in het chocolade-ei. Het speeltje wat daar in zit is zo klein, maar kinderen worden er zo blij van. Heerlijk toch?!

10 redenen waarom kinderen geweldig zijn

4. Ze kunnen enorm van eten genieten

Als je ziet hoe kinderen eten naar binnen werken en het over hun hele gezicht smeren. Dan moet het toch wel erg lekker zijn!

5. Ze kennen geen schaamte

Dansjes doen voor een groep mensen of lekker hard zingen bij familie. Voor kinderen geen probleem. Dit doen ze met plezier en zonder schaamte.

6. Ze kunnen complimenten goed in ontvangst nemen

Geef een kind eens een compliment, dan is de kans groot dat je geen ‘dankjewel’ terug krijgt, maar een ‘dat weet ik’. Gegarandeerd lachen dus!

7. Ze maken snel vrienden

Hoe moeilijk volwassenen vrienden kunnen maken, zo makkelijk kan dit bij kinderen gaan. Allebei geïnteresseerd in Frozen? Dat betekent vriendschap voor altijd! Heerlijk toch, hoe makkelijk dat gaat.

10 redenen waarom kinderen geweldig zijn

8. Ze zijn boosheid snel vergeten

Volwassenen kunnen maanden later nog steeds aan hun boosheid denken van drie maanden geleden. Kinderen daarentegen gaan al vrij snel weer vrolijk door met het leven.

9. Ze vinden alles interessant

Misschien herken je het wel: Waarom? Hoe? Wie? Dit zijn woorden die kinderen zo vaak noemen, want ze zijn erg nieuwsgierig. Ze vinden alles interessant en willen alles weten.

10. Waarom kinderen geweldig zijn? Ze volgen hun gevoel!

En wat heel mooi is aan kinderen; ze volgen hun gevoel. Hoe ouder je wordt, hoe meer je leeft door je verstand te volgen. Maar af en toe zou het ook zo fijn zijn om alleen maar je gevoel te volgen. En als kind kon dat nog..

We zeiden het toch. Kinderen zijn geweldig! Geniet van je kinderen nu ze nog ‘kinderen’ zijn. Lach om ze en geniet met ze.

Bron tekst: Me-to-We
Bron beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Ook interessant

Voeding
10 juni 2018

Fudgie chocolate pizza

Gezond
22 juli 2017

8 manieren om slapend gewicht te verliezen

Gezond Voeding Winactie
31 januari 2018

WIN: 5x een gezond pakket van Rude Health

Bewegen Body & Mind Gezond Video gezond
10 augustus 2016

Beginnen met yoga was nog nooit zo makkelijk

Advies Gezond
17 april 2016

Met huishouden kan je heel wat calorieën verbranden!

Stress
21 maart 2017

Nieuw seizoen ‘Sophie in de kreukels’ in teken van stress en burn-out

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!