Waarom tijd voor jezelf belangrijk is

Waarom tijd voor jezelf belangrijk isWe leven in een tijd dat we druk zijn met ons werk, onze relatie, ons gezin, onze sociale contacten, noem het maar op. Het is moeilijk een momentje voor jezelf in te plannen en dat is jammer, want tijd voor jezelf is héél belangrijk.

Neem jij wel eens tijd voor jezelf? Een moment waarop je even niks doet of gewoon even je gedachten de vrije loop laat gaan? Wij leggen je uit waarom je dit vaker zou moeten doen.

Hoe je die tijd voor jezelf daadwerkelijk pakt? Je leest het in: ‘Het is de hoogste tijd voor wat vrije tijd’

Waarom tijd voor jezelf?

  1. We moeten net als een batterij af en toe opgeladen worden. Je moet die energievoorraad zo nu en dan  aanvullen om er weer tegenaan te kunnen gaan. Geef je je lichaam niet de kans om zich op te laden, dan zal dit je uiteindelijk opbreken.
  1. Je geeft jezelf een adempauze, waarin je tot rust kunt komen. Zo kun je alles wat er gebeurd is tot je laten komen en rustig je balans terugvinden.
  1. Het geeft je ruimte om te reflecteren. Hoe verloopt alles? Wat zou je eigenlijk anders willen? Door zelfreflectie kom je meer over jezelf te weten en kun je dingen eventueel anders doen.
  1. Je geeft jezelf kans om creatief te zijn. Pas als je niets moet doen, komt er ruimte voor de verbeelding. Wat zou je allemaal nog graag willen? Laat die dromen maar komen.
  1. Je leert tijd met jezelf te besteden. Je krijgt door dat je prima alleen kunt zijn en niet iemand anders nodig hebt om je goed te voelen. Het is fijn om af en toe alleen te zijn.
  1. Je leert om niet alles aan te nemen wat anderen zeggen. Wat anderen zeggen of denken maakt je niks meer uit. Doordat je jezelf leert kennen, weet jij nu beter dan wie dan ook, wie jij bent.

Conclusie: probeer die momenten voor jezelf te vinden en te omarmen, want ze zijn goed voor je!