Dit doe je wanneer iemand boos op je wordt

Bozemensen

Wat doe jij als iemand boos op je is? Rustig blijven is belangrijk, maar blijft moeilijk. Wendy Online deelt de beste tips voor het omgaan met deze situatie.

Allereerst moet je je realiseren dat het waarschijnlijk niet om jou gaat. Wanneer je dit in je achterhoofd houdt, kun je rustiger reageren. Hoogstwaarschijnlijk heeft de persoon in kwestie een slechte dag en ben jij toevallig in de buurt. Als je de woede van iemand anders in een ander perspectief kunt zetten, ben je zelf rustiger en ontwikkel je minder snel negatieve gevoelens. Kijk eens hier als je wilt weten hoe je nog beter van die negatieve gedachten af kunt komen.

Actief luisteren

Ga er vooral niet te veel tegenin wanneer iemand boos wordt. Als je nu in discussie gaat, lokt dit alleen maar meer woede uit. Houd je dus in en luister goed naar wat de ander zegt. De truc is hier om actief te luisteren. Laat de ander weten dat je luistert en vorm geen mening over wat hij of zij te zeggen heeft. Probeer slechts te vatten wat er gezegd wordt en ga eens in een ander perspectief staan. Stel gerichte vragen.

Naast goed luisteren is je lichaamstaal een van de belangrijkste dingen. Denk hierbij aan de 7-38-55 regel. Onderzoek wijst uit dat wanneer je communiceert 55 procent uit lichaamstaal bestaat, 38 procent uit de manier waarop je iets zegt en slechts 7 procent uit de woorden die je kiest. Wees je dus niet alleen bewust van wat je zegt, maar vooral hoe je overkomt.

Bozemensen1

Face-to-face contact

Communiceer te allen tijde face-to-face. Via e-mail, WhatsApp of sms is er geen enkele emotie te zien. Alle vorm van gezichtsexpressie is verdwenen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je via een tekstbericht sneller geneigd bent te liegen en je je anders gedraagt dan in een echt gesprek.

Ten slotte moet je er altijd bewust van zijn wat je nu eigenlijk zegt. Het gaat namelijk niet om wat jij zegt, maar wat de ander hoort. Zorg dat je alle negatieve emoties negeert en positief reageert. Het is niet nodig om in te gaan op de woede van iemand anders. Soms is een luisterend oor alles wat iemand nodig heeft.

Zo kun je ook omgaan met een woedeaanval

Bron: Bakadesuyo
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Bewegen Body & Mind Gezond Goed nieuws
18 september 2016

4x zo wordt hardlopen net even een stukkie leuker


Voeding
8 januari 2017

Lekker snacken zonder je schuldig te voelen


Beauty Gezond Voeding
2 november 2016

Drink jezelf mooi met iets anders dan water


Gezond Goed nieuws Voeding
3 augustus 2016

Met dit drankje haal je het meeste uit je work-out


Bewegen Gezond
27 juni 2017

3x zo behoud je je gezonde leefstijl tijdens de vakantie


Bewegen Gezond Goed nieuws
17 mei 2016

Hardlopen als geheugentrainer

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!