Dit doe je wanneer iemand boos op je wordt

Bozemensen

Wat doe jij als iemand boos op je is? Rustig blijven is belangrijk, maar blijft moeilijk. Wendy Online deelt de beste tips voor het omgaan met deze situatie.

Allereerst moet je je realiseren dat het waarschijnlijk niet om jou gaat. Wanneer je dit in je achterhoofd houdt, kun je rustiger reageren. Hoogstwaarschijnlijk heeft de persoon in kwestie een slechte dag en ben jij toevallig in de buurt. Als je de woede van iemand anders in een ander perspectief kunt zetten, ben je zelf rustiger en ontwikkel je minder snel negatieve gevoelens. Kijk eens hier als je wilt weten hoe je nog beter van die negatieve gedachten af kunt komen.

Actief luisteren

Ga er vooral niet te veel tegenin wanneer iemand boos wordt. Als je nu in discussie gaat, lokt dit alleen maar meer woede uit. Houd je dus in en luister goed naar wat de ander zegt. De truc is hier om actief te luisteren. Laat de ander weten dat je luistert en vorm geen mening over wat hij of zij te zeggen heeft. Probeer slechts te vatten wat er gezegd wordt en ga eens in een ander perspectief staan. Stel gerichte vragen.

Naast goed luisteren is je lichaamstaal een van de belangrijkste dingen. Denk hierbij aan de 7-38-55 regel. Onderzoek wijst uit dat wanneer je communiceert 55 procent uit lichaamstaal bestaat, 38 procent uit de manier waarop je iets zegt en slechts 7 procent uit de woorden die je kiest. Wees je dus niet alleen bewust van wat je zegt, maar vooral hoe je overkomt.

Bozemensen1

Face-to-face contact

Communiceer te allen tijde face-to-face. Via e-mail, WhatsApp of sms is er geen enkele emotie te zien. Alle vorm van gezichtsexpressie is verdwenen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je via een tekstbericht sneller geneigd bent te liegen en je je anders gedraagt dan in een echt gesprek.

Ten slotte moet je er altijd bewust van zijn wat je nu eigenlijk zegt. Het gaat namelijk niet om wat jij zegt, maar wat de ander hoort. Zorg dat je alle negatieve emoties negeert en positief reageert. Het is niet nodig om in te gaan op de woede van iemand anders. Soms is een luisterend oor alles wat iemand nodig heeft.

Zo kun je ook omgaan met een woedeaanval

Bron: Bakadesuyo
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Brein Gezond
3 juli 2016

De natuur als nachtlampje


Doen Gezond Koken Voeding
20 mei 2016

Hip zomerdrankje: gemberbier (zonder alcohol!)


Gezond Stress
30 mei 2016

Leef jij in het nu?


Bewegen Gezond Magazine
6 september 2017

Waarom buiten sporten je gezondheid bevordert


Voeding
21 december 2016

WENDY's feestdiner: voorgerecht Goede Sier


Bewegen Gezond
26 februari 2017

Knakken van gewrichten: waarom en kan het kwaad?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!